fyra hästar senare

Gabina: Startade upp dagen med en uteritt i morgonfrosten. Klättrade lite upp och ner i en backe som finns nära och stallet och sedan joggade jag henne lite lättare där det var gräs och inte isgata för i natt hade det fryst på igen.

Ponderosa: Gick till ridhuset och red henne där. Fortfarande mycket enkelt arbete med att följa tygeltagen och flytta för skänkeln utan att spänna emot. Det går framåt hela tiden och efter en liten stund är hon så mjuk och fin. Det är bara den första delen av passet man får ha tålamod och vänta ut henne lite innan det släpper. Men den tiden kortas ner för varje gång. Imorgon blir det nog en sväng till ridhuset igen och se om det går att plocka fram lite hinder/bommar att jobba med. Tänderna ska kollas på henne men har inte fått någon tid än men så fort de är kollade så ska hon åka.

Felizia: Galax adoptiv mamma Felizia är så otroligt tjock efter att fått gått på fri tillgång men snart är det dags att vänja av honom och då behöver hon komma igång lite innan hon ska tillbaka till jobbet på ridskolan så idag travade jag henne lite ute i hagen medan Galax lekte rövare runt omkring. Det är bara isgata i alla hagar så ingen häst kan springa, eller jo de med skor och brodd men de rids ju redan. Så Galax har fått springa på stallplan annars men nu fick han springa ordentligt på fast mark äntligen.

Mona: Hon har fått några dagar att landa i den nya miljön och vi har mest lyft fötter(bankat osv för att kunna få på skor i framtiden), borstat och grejat med henne för att hon inte ska känna sig helt glömd. Det har varit för fryst för att göra någonting med henne också så det är kanske inte den optimala tiden att ta en häst för att rida in den precis nu. Men idag gick vi på stallplan och tränade start och stopp vilket hon är riktigt duktig på. Lyhörd och nyfiken. En sadel provade vi idag också, skaka,röra och ”slå” på sadeln för att hon ska vänja sig. Gick väldigt bra men det var lite mycket att titta och lyssna på så vi gjorde inte mer än så. Blir det lite bättre underlag i veckan ska vi longera henne innan jag kan hänga och sitta upp för just nu har hon så mycket överskottsenergi från att mest stå i hagen.


En sväng till HÖÖKs hann vi med också när vi ändå skulle in till stan. Ponderosa fick ett tjockt utetäcke nu när hon är klippt från rean. Även en ny matchande grimma. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s