Xenona *2013

Xenona eller Mona som vi kallar henne nu är senaste tillskottet hos oss. Hon har vart hos oss i drygt en vecka och vi har hunnit bekanta oss lite mer nu de senaste dagarna. De första dagarna hemma fick hon bara landa i den nya miljön. Det är en stor omställning från att gå i flock på lösdrift till att stå på box och dessutom i uteboxen utan sällskap på natten. Där står hon ett tag innan hon får komma in i stallet. Vi är lite noga nu när det är föl och dräktiga.

Hon har tagit allt med ro. Hon kan stå inne och ute själv, hon pratar och är social med andra hästar och människor men inte alls på något hysteriskt sätt. Hon går fint i grimma och grimskaft och vill vara till lags hela tiden. Verkligen lyhörd och mysig med allt vi gör. Vi kratsar hovar och håller lite extra länge, bankar och slår på hovarna för att i framtiden kunna sko henne. Hon blir borstad varje dag men jag har ännu inte tagit tag i manen som måste klippas, men det har inte riktigt varit prio just nu. Vi har sadlat henne några gånger nu, nästan hängt på henne om det räknas.

Planen nu är att fortsätta i samma spår men hoppas att vädret vänder så att vi får bar mark. Jag kommer inte kunna sitta upp på henne förrän vi kunnat longera henne. Just nu har vi isgata och de kan inte springa i hagarna och då är jag rädd att hon bli överladdad om vi går vidare nu. Men jag känner mig otroligt positivt inställd till jobbet som väntar med henne. Hon är en fantastisk individ och det ska verkligen blir roligt att se henne röra sig och hoppa. Jag vet så lite om henne trots allt.

En reaktion till “Xenona *2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s