Svar på kommentar – Jag vill inte tro att jag förlorade honom förgäves

Hej, denna fråga kanske är lite känslomässig och om den nu är det så är det inte alls meningen att den ska såra eller göra dig ledsen på något sätt. Hoppas du förstår det, för din blogg och du är grym!
Jag undrar hur ditt liv som ryttare hade sett ut nu om Krypon fortfarande levde och om han inte blivit dålig från hela början, skulle vara jättekul om du ville svara men vet att det kan vara känsligt så det är helt okej om du inte gör det =D

Svar: Intressant fråga faktiskt och det har jag inget riktigt svar på. På något sätt är jag väldigt glad för hur mitt liv ser ut idag och för allt det som jag har. Mycket utav det som jag har idag beror just på det beslut som vi valde att ta med Krypton. Allt hänger ihop på ett eller annat sätt och ur varje motgång så föddes nya möjligheter och med det också nya erfarenheter och förväntningar. Sådant formar inte bara en ryttare utan också en personlighet. Jag har extremt mycket att tacka Krypton för, även mitt i de svåra stunderna fick jag med mig lärdomar som jag fortfarande tänker på ibland.

När vi köpte Krypton 2012 så hade jag ridit LB tillsammans med honom och målet var förstås mycket, mycket högre än så. Mindre än ett år senare opererades han och det tog nästan ett helt år innan jag var ut på tävlingsbanorna igen. Tänk om han hade fått vara frisk? Tänk om. Han startat sin första LA 2012, då hade antagligen vårt glansår blivit 2013 istället för året därpå. Då hade vi kvalat till MSVB redan 2013. Då hade vi haft 2014, 2015 och 2016 på oss att bara nå ännu högre mål. Förstår ni? Istället har jag hunnit med att ha häst efter häst, Nemo, Irus, Argona, Argona igen Carpathia, Pondus, Gabina, Wasa och nu Mona. Istället för att få rida andras hästar, lånat, bytt och krånglat hade jag stått med min egna häst, hela vägen in i mål.

Antagligen hade det varit så att jag hade haft tid på mig att rida ihop mig med Krypton. Vi hade antagligen gjort många bra rundor och med största sannolikhet hade vi nog kunnat rida MSVA. I och med hans skada, så var han också mycket svårare än vad han hade varit utan den. Så jag hade allra säkrast också haft en häst som haft det lite lättare också. Så rent resultatmässigt hade jag nog kommit längre om jag haft möjligheten att rida Krypton på det sättet som planen var från början men jag hade aldrig fått samma erfarenheter av att rida så enormt många olika ponnyer som jag istället har fått göra.

Men jag behövde gå igenom det här också. Jag behövde få uppleva just den här hemska sorgen av att mista min bästa vän och mitt allt för att kunna växa själv. Jag behövde få gråta ögonen ur mig för att kunna inse hur värdefullt och skört ett liv kan vara. Hur orättvist och förbannat jävligt det kan vara ibland. För på grund av det här har jag fått möta så fantastiskt fina hästar genom åren. Jag har fått lära mig att verkligen älska min sport och individerna jag har tillgång till.
För utan kärleken till sporten hade jag inte stått här idag. Det finns ingen häst jag inte tycker om och jag är övertygad om att Krypton gav mig den egenskapen. För hur förbannat jag än kunde vara när jag åkt i backen så älskade jag honom. Jag kunde bli så varm i hjärtat av att höra honom gnägga mot mig i hagen, för han var verkligen lika glad att se mig varje dag. Och jag vet att hästarna gör allt för oss, även när det gör som ondast och det ska vi värna om. Vi ska älska och vara ödmjuka nog att se när vår kunskap inte räcker till. Vi ska göra allt i vår makt för att ge de ett värdigt liv utan att se våran egen vinning i det.

Jag vill inte tro att jag förlorade honom förgäves. Det har varit värt varje tår även om det fortfarande gör ont att veta att jag inte kunde ge honom mer än det jag redan gjorde.

3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s