01.02.2017

Morgonjobb i stallet och utsläpp. Red Felizia på åkern vid 10-tiden. Tre hästar + ett föl verkade innan lunch och efter lunch så halvklippte vi Felizia. Hon ska snart flytta hem till ridskolan i Solna och behöver komma i form och då måste en del av pälsen bort.

Gabina: En sväng till ridhuset blev det för att trimma dressyr. Började med att jag inte riktigt fick stöd på båda tyglarna utan att hon bet fast i ena tygeln men efter lite utåt-ställning, volter och tempoväxlingar så blev hon så himla fin. Galoppen är verkligen helt fantastiskt vissa stunder. Hon har alltid haft en bärig och taktmässig galopp men nu har vi börjat kräva mycket mer samling än tidigare och hon trampar verkligen på ordentligt. Från jobbet med att stärka henne har vi nu kunnat plocka fram mycket mer gång än vad vi visste fanns från början. I traven börjar vi hitta knapparna på längningen nu.

Adde: Åkte till Norrbys ridhus och red honom där. Han var riktigt fin tycker jag. I början var det mycket hästar och därmed mycket att titta på men sedan kom vi till jobb och han började slappna av mer och mer. Mycket galoppjobb gjorde vi idag och det behövdes. Efter att ha galopperat länge så började vi hitta bärigheten och jag kunde släppa helt på handen utan att han gav sig iväg. Det är mycket jobb men det finns där och kommer fortare och fortare fram för varje gång. Jättenöjd med slutresultatet.

Nu ska jag duscha och sova. Imorgon är det stallet hela dagen igen. Löshoppning står på schemat för Felizia och Galax. Gabina ska till ridhuset och hoppa några språng inför helgens tävling. Sedan får hon en lugnare dag på fredag då jag jobbar på skolan då. Antagligen rids hon ut en sväng om vi inte kommer iväg till ridhuset, vilket jag dock helst inte vill men är det kolsvart har jag inte mycket val.

skarmavbild-2017-01-23-kl-21-14-34
Bild från förra veckan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s