Vi får vänta ännu ett tag på våren

Kikade precis på väderleken och insåg att våren är en bit bort ändå. Har haft väldigt mycket vårkänsla ett tag men nu kommer minusgraderna tillbaka och jag tyckte att jag skymtade att det skulle komma snö igen också. Inte alls i min smak, jag är färdig med vintern för denna gång.

Jag ser enormt mycket fram emot våren eftersom den kommer att vara fylld utav häst! Jag kommer att ha åtminstone tre hästar om ingen blir såld snabbt. Gabina, Mona och Pondus, kanske eventuellt någon till? Hur kul blir inte detta? Det kommer innebära många mer timmar på hästryggen, mer erfarenheter och nya kunskaper. Så är det alltid med hästar men ju fler man har ju större möjligheter finns det att utvecklas själv och bli duktigare på det som man brinner för. Jag får försöka att jobba så mycket jag hinner nu medan jag bara har Gabina att hålla igång. Nu när isen kommer blir det en paus igen för Mona. Det är helt omöjligt att göra något när det bara är isgata.

Detta kommer innebära att jag behöver planera min tid och hästarnas ridning lite bättre än vad jag gör nu. Ett tag var jag väldigt duktig på att föra riddagbok där jag fyllde i efter varje gång jag red för att kunna se hur mycket de gått och hur mycket de vilat. Även för att se var tävlingarna och träningarna låg i förhållande till varandra. Jag har därför kikat lite på en veckoplanerare för att lättare kunna fylla i varje vecka hur hästarna ska gå och få en tydligare bild av hur de rids. Blir antagligen viktigare när jag har fler hästar att hålla igång eftersom det är svårare att ha saker i huvudet. Nu vet jag precis om jag låtit Gabina vila en dag eftersom hon annars rids alla dagar.

skarmavbild-2017-02-03-kl-20-09-37
Tänker mig något i stil med denna ovan↑ men då med hästarnas namn ute till vänster. Då planerar man för en vecka i taget. Den planering jag hade i stallet de sista månaderna i höstats var inplastade översikter av månadens alla dagar och det fungerade bra att se var tävlingarna låg och vad som krockade. Nu blir det mer för att se vad som sker just för varje häst och hur mycket jag varierar ridningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s