Örebro fältrittklubb 5/2

Gabina och Adde gick två klasser var igår och Gabina var felfri första klassen och ett ner i andra klassen där jag försökte få in ett galoppsprång för mycket på en linje. Skulle bara rätat upp mig för att balansera av och lagt på benen istället för att hamna i framvikt och bromsa henne därifrån. Då blev det ett för mycket. Hon hoppade superbra och ett galoppsprång mindre där och vi hade varit felfria. Det lägger jag på mitt egna konto till nästa gång.

Adde red först LC och blev väldigt stark. Snubblade inne på banan där det var löst underlag och ur det så bockade han sedan och jag fick lägga en volt för att jag kunde inte styra på hindret direkt efter det där. Fick då fyra fel och sedan två tidsfel. I LB valde jag att betsla upp eftersom jag inte fick igenom mina förhållningar. Lånade ett bett som var lite för litet och som han tyvärr inte tyckte om men jag hade inte mycket alternativ när det stod mellan att inte ha kontroll på bromsen eller rida men så lite hand som möjligt. Fick lite dåliga språng eftersom han tänkte för mycket på bettet än på hindren. Fick med mig två bommar men han kämpade verkligen hela rundan och det kändes mycket bättre för mig att ha kontroll än att han lägger sig i handen.

Nu ska vi prova ut ett bett som är något mitt emellan. Måste ha något skapare än Nova-bettet som vi rider på till vardags men inte något jaktbett med kedja vilket är det jag tror han reagerar på. Får prova oss fram och se vad vi hittar. Det ska kännas bra för både honom och mig och vi gjorde vårt bästa. Han är så otroligt snäll ändå och hoppar det man styr på trots att han blev osäker på handen.

Gabinas rundor ↓

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s