Måndagsmotivation

Jag är en sån som går och lägger mig på söndagskvällar och längtar efter en ny vecka. Även om just måndagar kan vara lite extra långa så känner jag aldrig att det är jobbigt med att det blir måndag. För måndag innebär en ny vecka och en ny vecka närmre tävlingar och närmre målen. När jag gick i skolan så var det alltid jobbigt att kliva upp dagen efter helg men nu kliver jag upp oavsett och mina dagar ser så annorlunda ut nu jämfört med under skoltiden att jag aldrig riktigt skiljer på helg och vardag. Men jag vet att de flesta som läser fortfarande går i skolan. Se till att du trivs i din klass, med dina kompisar och med din vardag. Om inte, ändra det som går att ändra eller ändra din attityd till problemet. Saker blir inte värre än vad vi gör dom till.

– Gör någonting viktigt varje dag. 
Bestäm dig för vad som är viktigt för just dig. Är det att träffa den där kompisen, bli klar med de där sakerna du skjutit framför dig så länge eller är det som i mitt fall att få andas lite häst? Ta reda på vad som är viktigt för dig och se till att göra något utav det varje dag. Och påminn dig själv i den stunden om varför det är viktigt.

– Gör dig av med det som tar din energi.
Avfölj det där kontot som du inte kan låta bli att störa dig på. Ta bort den där vännen som delar saker du inte kan stå för på Facebook och välj rätt människor i din omgivning. Det handlar inte om att utesluta andra utan om att inte låta de komma för nära. Acceptera och respektera varandra men aldrig låta andras åsikter eller tankar gå ut över dig.

– Se fram emot saker.
Det kanske är det viktigaste för mig. För mig är det en motivationsboost att sätta upp mål och planer. Lägga upp vecka för vecka hur jag ska rida, vilka tävlingar som är planerade och när jag ska lägga tid på annat. Det gör att veckorna går så mycket fortare. Det räcker med en sak varje vecka för att få tiden att gå fortare.

– Ta vara på det du har. 
Ta dig tid att se vad som är viktigt för dig och tillåt dig själv att vara lycklig för just det. För saker varar inte föralltid. Genom att se och uppskatta allt de vi har blir vi mer tacksamma när saker går bra och mer ödmjuka när saker inte blir som vi tänkt oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s