En lika intensiv tisdag

Morgonfodring och utsläpp, hur mysigt är det inte när man tänker efter? Jag njuter verkligen av mina mornar i stallet när jag vet att jag kan gå runt och pyssla hela dagarna utan att ha en enda tid att passa. När stallet var klart så gick jag ner i hagen till Mona som behövde tvätta sina bakben och svansen. Svansen måste dock tas med schampoo insåg jag snabbt. Men utborstad blev de och hon njöt av pysslet. Hon fäller så himla mycket just nu.

En sväng till Askö och hälsade på Johannas två hästar som är dräktiga och står där. Sedan hem och invänta hovslagaren till Mona. Första gången hon tas hos oss och hon skötte sig över förväntan. Vi hade varnat hovslagaren om att det kunde ta tid men hon fann sig tillslut i att vi inte skulle ge oss. Hon hoppade bakåt ett par gånger tills det tog stopp av väggen och sedan några gånger försökte hon ta sig loss men när vi bara väntade ut och kliade henne så gick det jättebra. Hon är klok ändå, provar men absolut inte dum. Accepterar det mesta som vi ber henne om även om hon är skeptisk ibland så är hon väldigt välvillig och tillgiven oss. Försöker och vill göra rätt. Nöjda med henne och massa beröm på det. Nästan så hovslagare trodde han kunde sko henne fram nästa gång men vi har inte bestämt om hon ska ha skor eller gå barfota, det beror på hur det ser ut framåt våren.

Vi håller också på att sära på Galax och hans fostermamma Felizia. Hon är lite för klängig i honom och han börjar bli stor nu. Vi provade att släppa in honom tillsammans med Mona och det verkade fungera bra. Hon är lite försynt och han är lite rädd men de stod och åt tillsammans tillslut. Förhoppningsvis kan de ha lite roligt tillsammans. Galax ska ju egentligen leka med en jämnårig men Mona är det bästa alternativet just nu och hon mår bra av lite sällskap.

Gabina reds till sist ut i solen. Det har varit så himla bra väder hela dagen så att den mesta snön smält på de öppna ytorna. Skulle frysa på igen men grusvägen var riktigt bra idag att jag kunde trava och galoppera henne. Hon var riktigt laddad idag och laddade på stället när hon förstod att det var dags att galoppera men hon blir aldrig het och stark utan bara riktigt laddad och explosiv.

En reaktion till “En lika intensiv tisdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s