Köpings Ridklubb 23/2

Vi körde Adde till Köping för att rida en pay and jump idag. Nu ska han och jag börja rida lugna och kontrollerade rundor är tanken. Ibland har det gått alldeles för fort och han har tyckt att jag varit lite jobbig som lägger mig i för mycket. Nu ska vi hitta lite mer balans och kontroll. Vi provar somsagt lite nya bett till just hoppningen och nu tror jag att vi har hittat någonting som ska fungera. Gag-bettet och Hackamoret fick lite samma effekt men jag har valt att rida lite mer på Gaget eftersom det ska lämnas tillbaka och för ett hackamore ibland ger effekten att hästarna kan börja hänga. Ska prova rida mer på hacket och se hur det känns.

Vi gjorde först en runda i 90cm som det blev lite kommunikationsmissar i. Hann inte riktigt få ordning på allt innan jag red på ettan och hamnade på sidan. Tog om och red på lite mer. Fick två nerslag sen där jag lät honom rinna iväg för mycket och bli lång. Jag gjorde en omstart direkt och då hoppade han felfritt. Tog dock ihop för mycket på första linjen eftersom jag tänkte att jag behövde hålla mer än jag egentligen behövde göra. Han hoppar så mjukt nu och jag tycker att vi fick till en riktigt fin runda andra gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s