Kärleken till sporten

Det är skillnad på att brinna för sporten och att brinna för hästen. Det är någonting som jag förstod på riktigt i den stund som vi tog beslutet att min fina Krypton skulle vandra vidare. För fram till den dagen hade mitt hjärta slagit för honom. Den dagen jag skulle skiljas från honom hade jag beslutat att lägga hästarna på hyllan, men att han skulle lämna mig på det viset som han gjorde, det hade jag givetvis inga planer på. Jag älskade inte honom på grund av sporten utan jag älskade sporten på grund utav honom.

Jag har älskat alla hästar som jag fått möjligheten att låna under åren, för jag tror att om man inte kan älska hästen för de bra sidor som den har så kommer man aldrig kunna acceptera dennes negativa sidor. Vi måste lägga mer fokus på det som vi uppskattar istället för att låta det andra ta för mycket plats utav de vi känner för individen.

Idag kan jag säga att jag älskar sporten på ett annat sätt än förut och det är det som har gjort att jag finns kvar i sporten. Det är det som får mig att vilja gå upp varje morgon och spendera långa och kalla dagar i stallet. Det är min kärlek till sporten som gör att jag oavsett vilken häst jag ska rida är beredd att ägna mina kvällar i ett kallt ridhus för att fortsätta sträva efter den känslan istället för tillsammans med vänner. Det är kärleken till sporten som driver mig att vilja bli bättre, som får mig att vilja lära mig mer och som gör mig nyfiken på hur jag kan utveckla både mig själv och den häst jag sitter på.

Det var en ögonöppnare för mig att förlora min bästa vän. Det fick mig att inse att jag älskar hästar och den här ridsporten mer än vad jag trodde tidigare. Det fick mig att förstå att jag aldrig skulle klara en dag utan att få umgås med dessa fantastiska djur, även utanför tävlingsbanan. Det handlar om att utmana sig själv och ständigt jobba för att flytta gränsen på sin comfort-zon utåt. Bredda sin förståelse och se saker ur nya vinklar. Det slutar aldrig att intressera mig längre och för mig är det att älska sporten även när det innebär att man älskar hästen kanske precis lika mycket.

3
4ljus

En reaktion till “Kärleken till sporten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s