Hoppträning 25/2

Film från dagens hoppträning där Adde skötte sig otroligt bra. Det är mycket som faller på plats när man verkligen ser problemen och jobbar med det. Vi började rulla över två bockar med ett galoppsprång mellan där Adde först tog fart och gav sig iväg istället men han förstod snabbt att han var tvungen att backa av och vänta. Vi rullade sedan över en linje med bom-tre galoppsprång-oxer-tre galoppsprång-bom, där fick jag verkligen sitta upp med överlivet för att få honom att landa närmre bakom hindret och inte hoppa för långt och därmed inte få plats. I den övningen fick vi verkligen till det tycker jag och han blev väldigt fokuserad på mig när jag fick sätta ihop honom så mycket. Fortsatte med en evighetsbana som blev mycket bättre varv nummer två, första varvet backade jag lite väl mycket. Avslutade med några gånger på kombinationen där vi bad honom att riktigt vänta på insprånget där han gärna ville ge sig iväg eller bryta av när det blev för tungt.

Målet med träningen bestämde vi i början av passet och bestämde att jag skulle få ordning på lydnaden och få mer sparsamma språng. Två mål som kan låta enkla men som vi ständigt har fått jobba på med Adde som hoppar med mycket rygg och gärna kliver av stort och på fart och därmed tappar sina framben. När han kom mer på bakbenen och bar sig blev sprången mer sparsamma och då blev frambenen mycket kvickare från marken. Jag är verkligen så himla nöjd med honom idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s