Det är min frizon

Det är verkligen lycka att spendera dagarna här. Jag trivs så himla bra i stallet där jag står. Jag har aldrig varit mycket för att stå uppstallad hos andra eller tillsammans med andra eftersom stallet alltid har varit min fristad. I stallet där jag står nu är det bra jag som står uppstallad och sedan är det Johanna som äger stallet, resten av hästarna och också Gabina. Tidigare stod jag i ett stall där det också bara var jag och Delmar som ägde stallet och som hade 1-3 travhästar. Men det var bara jag som var där om eftermiddagarna eftersom han körde hästarna medan jag var i skolan.

För mig är det viktigt att åka till stallet och få ro att göra det som ska göras. Kunna lägga ifrån sig telefonen, mocka och bara pyssla. Kunna lyssna på radion och bara njuta av att andas hästlukt ett par timmar. Jag tycker att det är jobbigt att behöva tänka på ifall jag stör andra, ifall jag lagt mina saker på någon annans eller om jag gjort fel, tagit fel eller sagt fel. Nu är det så lätt att göra precis det som passar. Ta in och ut de tider som fungerar för oss. Låta hästarna gå ute till kvällsfodringen, inte pyssla om i hagarna för att någon annan ska ta in och rida. Sedan uppskattar jag ändå sällskap, kunna rida ut tillsammans och hjälpa varandra med småsaker. Men det måste verkligen vara någon man klickar med och utan att det blir påtvingat. Det kan jag väl delvis sakna nu när jag inte längre har någon medryttare på hästarna. Att jag alltid får rida ut själv istället för att ta två hästar och rida ut på långtur, men jag har inte riktigt den typen utav hästar som jag hade förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s