Det bästa vi kunnat göra för honom

Jag är så extremt glad att vi gav honom precis den tiden som han behövde. När Krypton flyttade hem till oss sommaren 2011 hade jag drömmar om att börja tävla hoppning på riktigt efter att jag fått tävla lite på Caramelle i hoppning under den våren och sedan dressyr på min första foderponny Paloma.

När Krypton kom så var det mer jobb än vad jag hade väntat mig. Jag åkte av min första hoppträning och vi fick en del stopp på allt som var nytt och läskigt men vi gav honom ett halvår där vi inte tränade regelbundet utan började visa honom världen sakta men säkert. Red ut så mycket det bara gick, nästintill varenda dag. Vi lät honom få titta på allt läskigt och hans rädsla blev en nyfikenhet som nog var hans bästa egenskap. Han ville så gärna göra rätt och blev inte längre skrämd. Mer än ett halvår efter jag fick honom så debuterade vi på riktigt och efter det så försvann all tittighet. Han stannade verkligen aldrig. Jag kan räkna på en hand de gånger han stannade från 2012-2015 då han faktiskt hoppade trots att han hade ont.

Jag är glad att vi inte stressade. Glad att min tränare Karin sa redan första gången hon såg honom några få månader efter jag fick honom, att jag inte fick ta ett språng över 80cm. Och vi red pay and jump på 60-80cm, alltså LF-LD, och jag älskade varje dag med honom. När allt började falla på plats kunde vi debutera LB men var snabbt nere på LC igen. Red lite LB innan vi debuterade LA, sedan ner på LC igen. Inför och efter debuten i MSVB red vi LC. Så glad att vi aldrig stressade, att vi gav honom tid. Att vi lät honom bli så säker som det bara gick innan vi utsatte honom för nästa utmaning. För tack vare det fick jag en bästa vän som hoppade hur jag än la honom, hur dåligt jag än red och oavsett hur högt hindret var. Jag fick en häst som kämpade för mig precis lika mycket som jag kämpade för honom.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s