Löshoppning stod på schemat

Mona fick göra sin första löshoppning hos oss idag. Det har smält väldigt bra just i paddocken så det var mycket vatten. Vi passade iallafall på att löshoppa eftersom det ska bli minusgrader och snö i helgen igen. Vi började leda henne över bommarna och låta henne kika på de fladdrande banden och hon var till en början lite skeptisk till banden men när hon sett de så var det inte alls läskigt längre. Vi började släppa henne och var beredda på att behöva hjälpa henne fram med spö i början men hon gjorde världens rivstart och förstod snabbt vad som gällde. Hon är otroligt kvick i fötterna och kom i början sällan rätt men inte i en bom. Hon var så himla stolt efteråt och tyckte att det var jätteroligt med lite variation i vardagen.


Gasque fick sedan följa med ner i paddocken och löshoppa några språng. Han har inte löshoppat sedan vi gjorde det förra våren och han hade spanat in oss från hagen och visste från start vad som gällde. Han är som en gummiboll som suger tag i det som hamnar framför nosen på honom. Han är bara 134cm hög och studsar verkligen upp från marken som ingenting. Blev inte många språng för honom men blir säkert någon mer gång.

Till sist tog vi ner Galax men han fick bara springa av sig på fast underlag. Det är is i hagen just nu så där kan de inte göra av med energin. Han gasade omkring och tyckte att det var jätteskönt att få ordentligt underlag under fötterna. Han är verkligen så charmig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s