Hoppträning 2/3

Adde gär från klarhet till klarhet. Det är så roligt när man känner skillnad från gång till gång eftersom jag inte rider honom varje dag. Med en egen häst är det kanske svårare att se framstegen om man inte ser över tid men när man bara rider en häst någon gång i veckan så märker man verkligen att det händer mycket.

Den här träningen så tränade vi på en linje med studs-tre galoppsprång-oxer-tre galoppsprång-studs. Den gjorde han riktigt bra. Landade i balans efter oxern och kom tillbaka på studsen. Första gången blev han lite sne men sedan lyckades jag hitta rätt på bogarna. Hoppade sedan bana med långa distanser och korta vändningar från väggen för att träna på att rida fram genom svängen och ta beslut. Riktigt svårt första gången att hinna vända. Fick verkligen rida fram för att inte komma i botten på insprången. Men han var så fin och mjuk i handen och jag kunde ta mina förhållningar som gick igenom och sedan mjukna utan att han föll isär eller gav sig iväg. Jätterolig utveckling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s