En mycket bättre måndag

Morgonfodring och utsläpp. Stallfix och sedan halmhämtning. Det blev en del att göra idag och ett fullspäckat schema gjorde att det inte blev lunch förrän framåt 15.30. Hästarna fick komma in lite tidigare idag eftersom det blev en del ommöblering i stallet. Idag flyttade Ganza in som ska föla nu inom några veckor. Det innebar att Kråkan blev själv på lösdriften och då bestämde vi oss för att släppa ut Mona till Kråkan eftersom Mona stått i utebox hela tiden och är van att stå på lösdrift. Hon verkade trivas bra iallafall. Får gå dit och fodra henne eftersom hon äter flera kilo kraftfoder om dagen. Imorgon kommer Pondus och därför fick alla hästar flyttas om för att det skulle passa. Men känns som det blev ordning ändå.

Vi åkte sedan till Hamre för att kika på en clinic med Lotta Björe. Det var mycket repotion om grunderna vilket alltid är nyttigt att både se och höra. Det var mycket sits, styrka och inverkan. Hur lite man kan skylla på hästen och hur man successivt förbereder hästen för rätt uppgifter. Det handlar verkligen om att läsa av hästen och förstå att moment A föder moment B. Hästen är inte dum eller olydig, den vill inte jävlas med dig. Den vet helt inte vad du förväntar dig utav den och agerar på det mest logiska sättet i varje situation. Hon pratade om att många vill träna på högre hinder redan innan jobbet med bommar på marken sitter och att man måste ge hästen rätt förutsättningar för att den ska kunna göra rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s