Att sakta men säkert tappa det där brinnande intresset för någonting som man fortfarande tycker är så viktigt

Ni vet när man i så många år varit delaktig i någonting, men som man successivt tappat gnistan för men som man på något sätt fortfarande ser som viktigt. Jag har i så många år varit förenings-aktiv, redan när jag red på ridskolan så satt jag med i ungdomssektionen där, sedan blev jag ordförande några år, sedan gick jag med i Distriktets ungdomssektion och därifrån var jag med på möten med Distriktets tävlingssektion. När man lämnar en sak efter en annan uppstår det ett tomrum och det blir framförallt så påtagligt när man blir avtackad efter ett årsmöte, som idag. Nu har jag lagt allt det här bakom mig och det är blandade känslor. Att sitta med i styrelser och vara med och påverka har alltid varit någonting som jag älskat men som jag sakta med säkert tappat det där brinnande intresset för men som jag alltid kommer hålla varmt om hjärtat.

Jag valde för ganska så länge sedan att trappa ner på sådant som tar för mycket tid och energi. Jag hinner inte med att vara överallt, hinner inte med möten och åtagande mellan stallbesök och jobb. Det är inte det att jag inte vill men jag inser att jag inte är odödlig och att även jag har en gräns för vad jag orkar och speciellt när det kommer till något jag inte känner lika starkt för.

I höst är min tanke att flytta. Flytta 60mil från min familj, mina vänner och min trygghet här hemma. Jag ska givetvis komma in på utbildningen innan jag säger för mycket men går det som sist borde det inte vara några problem. Igår skickade jag in min ansökan till Hippologprogrammet och jag längtar redan något enormt mycket. Tänk vilka möjligheter till att utvecklas inom något som jag älskar och brinner för? Det kan inte bli mycket bättre än så om ni frågar mig. Det gäller verkligen att hitta det där som man känner lite extra för. Det där som får energin att spröda och som får en att tycka att utmaningar är spännande, lärorika och framförallt roliga.

Nu ser vi bara vad våren har att bjuda på och sen så väntar något nytt. Förändringar innebär nya bekantskaper, nya erfarenheter och nya möjligheter. Det är bara att tacksamt ta emot och göra det bästa utav allt det som livet erbjuder.  

DSCN0162

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s