20.03.2017

Vilket bra ridpass jag och Ponderosa gjorde idag. Tålamodsprövande men otroligt nyttigt för både henne och för mig. Vi har sedan hon kommit hem lagt ner mycket tid på att hitta formen för att hon därifrån ska kunna bli starkare. Hon kom hem med mycket bättre förutsättningar än förra gången och nu har det bara gått framåt för varje dag. Riktigt roligt att jobba med henne när pusselbitarna börjar trilla på plats.

Johanna hjälpte mig att få ordning på dressyren innan jag började med att rida travbommar. Eftersom jag är lite för stor för att rida henne egentligen är det viktigt att hon går i rätt form när jag rider så att det inte sliter onödigt mycket. Vi fick det lite kämpigt till en början men när hon släppte till blev hon riktigt fin. Började sedan hoppa en 5,5:a med trav in. Gjorde sedan om det till en kombination. Fick jobba lite med formen när vi landade i vänstervarvet, där blev det tydligare att hon är svagare. Efter lite volter och tålamod så började det även lossa där.

Ponderosa är verkligen en riktigt fin ponny men som behöver arbetas igenom varje dag. Redan innan hon lämnades bort i vintras så började det släppa lite i kroppen men då hade hon inte någon ork att jobba vidare på det och nu märker man tydlig skillnad på att energin och orken i kroppen inte försvinner trots att man rider en längre tid.

Ska bli roligt att jobba vidare med henne nu den här tiden och hoppas att hon hittar de perfekta hemmet snarast möjligt. Två provridningar är bokade den här veckan.
img_3015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s