Måndagspyssel

Idag tog jag in Mona och försökte ta tag i allt jag tänkt att göra ett tag. Jag brukar vanligtvis kunna göra iordning henne utanför hagen eftersom hon står så snällt när jag sadlar och tränsar och därför har det inte blivit att jag behövt ta in henne i stallet och göra iordning henne men idag tog jag mig i kragen och gjorde det där nödvändiga.

Mona går ju ute på lösdriften nu och hon stormtrivs verkligen trots att hon har en lite för aktiv kompis (Kråkan 21år och dräktig) i hennes tycke. Man hittar Mona ofta liggande i leran som blivit längst ner mot grushagarna och där ligger hon medan hon sällskapar med Ponderosa som är hennes bästa kompis. De skriker efter varandra hela mornarna innan Ponderosa hunnit komma ut i hagen. Hon har sett ut som ett riktigt lertroll ofta när jag hämtat henne och då har jag bara tagit det värsta och blundat för resten.
Idag tvättade vi svansen så att den återfick sin naturliga färg istället för brun/svart. Vi klippte hovskägg fram och bak tar jag när jag har tid att tvätta bakbenen också eftersom saxen vägrade klippa i lerigt hovskägg. Manen fick sig också en omgång och lika så huvudet där jag klippte öron och ganschen.

Dagens jobb för hennes del blev först att bocka av sig all överskottsenergi med sadel och träns. Det blåste väldigt mycket och då är det bäst om hon är lite trött när det är dags för mig att sitta upp. Tog henne några varv på lina innan Johanna hjälpte mig upp. Vi tränar som sagt på att hon ska följa tygeltagen. Sist vi gjorde det så hade jag svårt att komma bort från Johanna eftersom Mona gärna ville sitta i knä på henne. Idag kunde jag efter en liten stund leda ut henne på longerings-volten och då kändes det som att hon kopplade det hela med longering och hittade voltspåret. Man blir så glad för de små framstegen som blir eftersom vi haft en så tråkig vinter och först nu faktiskt kommer igång och hon från gång till gång visar sitt intresse för uppgiften.

Jag blir mer och mer förälskad i den här hästen för varje dag som går, hon har verkligen utvecklat en himla härlig personlighet. I början när hon kom var hon lite ”tillbakadragen” men det var ju ett nytt ställe, nya kompisar och nya människor. Nu när hon är trygg har det blivit ett helt annat driv och en riktigt härlig nyfikenhet i henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s