Fällningstider

Vädret har verkligen helt ändrat riktning. Efter flera mornar där man vaknade upp till snö som smälte bort under förmiddagen så har det istället blivit otroligt varmt. Idag var det 20grader i solen och hästarna njöt verkligen. Alla går utan täcke nu när det blivit så varmt. Ponderosa sover i ett fleecefodrat regntäcke eftersom hon står i uteboxen och är den enda i stallet som är klippt.

Alla hästarna fäller så himla mycket just nu. Ponderosa byter tillbaka färg till sin fina fux-färg istället för grådassig färg från klippningen. Gasque har jag borstat noga sen vi visste att han skulle på hingstvisning så han har fällt av väldigt mycket. Gabina som jag knappt har tyckt haft någon vinterpäls alls, -hon fäller enormt. Men tittar man på henne är hon korthårig och jättefin i pälsen men antagligen är den tjockare/tätare än vad den ser ut. Pondus har vinterpäls så det räcker till alla. Han har ju bott i norrland och inte använt täcke sen innan vi ställde av honom för snart ett år sedan. Idag tror jag det var gränsfall för att han tyckte att det var skönt ute när solen värmde där strax efter lunchtid.

Men det är härligt att se tydligt tecken på att våren är här. När hästarna fäller såhär så kommer våren med stormsteg. Alla kommer bli så fina när sommarpälsen kommer. De blir automatiskt så blanka och ”rena” även under skiten. 

DSC_0148DSC_0160

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s