Ofta är det de som tror sig veta som inte har en aning

Jag tror att den viktigaste egenskapen som man kan ha är att vara ödmjuk. Det vet jag att jag har skrivit om tidigare men jag blir ständigt påmind om hur viktigt det är att försöka förstå hur mycket man faktiskt har kvar att lära.

Jag är enormt tacksam över att jag har människor runt mig som kan så mycket. Jag har många jag kan be om hjälp och få råd av när någonting inte riktigt vill fungera. Jag förstår mina egna begränsningar och vill hela tiden vidga min comfort-zone. Jag försöker alltid att förstå varför saker blir på ett visst sätt, jag analyserar och försöker att alltid se all kritik som någonting som kan utveckla mig.

Jag märker så tydligt att ju äldre jag blir ju mer inser jag att det var mycket man inte kunde när man var yngre. När jag ser tillbaka nu så kan jag inte förstå hur jag som 14åring kunde gå från ridskola till att börja rida LB-klasser när jag inte ens kunde hitta rätt avsprångspunkt eller känna skillnaden på när galoppen riktigt var igång och inte. Nu kan jag analysera efter varje ritt jag gör och hitta så mycket som jag kunde ha förbättrat men jag kan också se vilka linjer där jag följer min plan och rider precis som planerat.

Vi måste vara ödmjuka nog att se till hästens bästa. Våga se var i planeringen eller träningen det brister. Var det verkliga problemet sitter. Är det så att hästen stannar för att den är hopptränad för lite eller är det för att den inte tar skänkeln i markarbetet. Drar hästen verkligen bara till vänster på tävling eller faller den där bogen ut även när man trimmar hemma på volten? Det kan kanske vara svårt att kunna se allt det här själv och därför är det viktigt att alltid ta hjälp, och framför allt våga lita på den hjälp man får. Inte enbart lyssna på de som pushar framåt utan även de som vill att man håller igen. För ibland får man de största framstegen efter att man tragglat på det som egentligen är allra enklast.

1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s