”Practice makes perfect”


Dagarna fortsätter att rulla i ett enda svep. Det är knappt så att jag hinner blinka innan det är dags att ta in hästarna för dagen och man inser att det finns minst tio saker till man skulle vilja hinna med. Idag var det morgonfodring, stalljobb och fölgos, sedan var det redan dags för lunch. Jag grejade i stallet i princip hela morgonen och vädret har inte alls varit roligt idag. Var nog inte en enda gång som solen kikade fram utan det växlade mellan mulet, grått och regn. Riktigt ruggit väder.

Provridningen på Adde blev ändrad så då valde vi att åka iväg på Öppen banaSkästa Gård för att prova Lillan i ytterligare en ny miljö. Hon har fått gå lite hårt några dagar nu för att vi ska få prova henne ordentligt och jag tycker verkligen att hon landar mer och mer för var dag som går. Spännande idag med en helt ny plats igen och med nya, lite tittiga, hinder. Det skötte hon jättebra och hon fick åka hem med en trevlig upplevelse i bagaget. Vi ska lära känna varandra lite bättre och rida ihop oss och sedan känns det som att det kommer att gå fort fram med henne. Hon är positiv och framåt. Okomplicerad att åka med och vill vara till lags. Vilken pärla vi fått hem.

Jag tycker att det är så viktigt att åka från en träning, tävling eller vad det nu är, med en bra känsla. Man ska skritta ut från banan, klappa, berömma och känna att man har gjort rätt mot hästen. Hästarna är aldrig dumma och vill alltid göra sitt bästa men ibland ger vi dem för dåliga förutsättningar, det kan vara en dumt planerad vecka, träningar för tätt inpå tävlingar, för svåra klasser eller en för oerfaren ryttare. Då är det så viktigt att tänka på hur hästen känner. Man kan inte åka på tävling efter tävling med en uteslutning i klass efter klass och tro att hästen kommer vilja prestera. Deras självkänsla dalar också -speciellt i samband med att vår gör det. Går man lugnt fram och backar tillbaka när det blir fel så får man sällan en häst som inte vill vara felfri eller sällan en häst som tröttnar på sin uppgift. Det är alltid vårt ansvar att följa Code of Conduct.

Imorgon väntas ännu en dag i stallet. Med pyssel och med fix. Min tanke är att vara effektiv redan från start. Jag har en tendens att vara väldigt morgontrött, går upp så sent som möjligt i hopp om att jag inte ska vara hungrig och därför inte behöva äta frukost. Det slutar alltid med att jag är utsvulten när jag går i stallet under förmiddagen och ska göra klart de sista boxarna. Tanken är då att hinna bli klar i tid så att jag hinner ta ett par hagar innan lunch sedan tvätta lite svans och ben på Mona. Det är sådant som kommer i sista hand eftersom jag vet att de inte riktigt håller sig rena men nu verkar hon har brunstat klart och då kan jag ta det och känna att det hjälper mer än några timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s