Skärtorsdagen

Snabb med stallet tyckte jag att jag var imorse men hemma i tid var jag dock ändå inte. Släppte ut och gjorde stallet på morgonen och innan lunch fick fölet och Ganza komma ut en sväng. Sedan åkte vi iväg och tittade på ett annat nyfött föl. Hem för att äta lite lunch innan det var dags att ta tag i hästarna.

Lillan fick jogga på lina idag efter en intensiv första tid hos oss. Imorgon ska vi prova rida ut en sväng och se vad hon säger om det. Nu började hon hitta miljön hemma och landa i allt det nya. Kameran fick följa med ut i gräshagen där hon longerades. Hon är så otroligt snäll, försiktig och ödmjuk. Vi ställde upp henne och insåg att hon stod lika snällt utan att vi höll i henne så vi knäppte loss henne och fotade lite. Hon är som en hund och är så mån om att göra rätt.

Mona började longeras på ridbanan innan jag släppte henne för att hon skulle få busa av sig lite. Vi håller på att prova lite sadlar nu när hon breddat sig lite, eller snarare fått lite för mycket mage, så andra sadeln sköts fram och hamnade på bogbladen. Den här verkade sitta bättre. Jag satt upp och det gick jättebra. Vi har tränat lite på ledande tygeltag att hon ska följa tygeln ut på voltspåret och idag gick det väldigt bra. Det innebar att vi tog första traven idag och hon skötte sig utmärkt. Travade ett varv, bröt av och satte igång igen. Gjorde så några gånger och det kändes som ett stort framsteg. Hon har fortfarande väldigt mycket fokus på den som är på marken men det tar vi successivt.

En reaktion till “Skärtorsdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s