17.04.2017

Skärmavbild 2017-04-17 kl. 20.59.37
Vilket april-väder det har varit idag. Ena sekunden så både skiner och värmer solen och sedan slår vintern till med snö, mulet och istid. Jag red Ponderosa i endast tjocktröja men när det var dags att plocka in hästarna för kvällen så hade det nog inte spelat någon roll hur mycket kläder jag än hade haft på mig för jag kände mig helt nerkyld.

Ponderosa reds lite lätt ute i sommarhagen. Inte något längre ridpass och mest jobb i skritt och sen lite trav. Försöker bara jobba på att hitta formen och få henne att kännas lika på båda tyglarna. Skritta lugnt men fortfarande ha bjudning och en mjuk känsla i handen. Det är nog så svårt men det är så roligt att det hela tiden går framåt. Tänker bara för några veckor sedan jämfört med nu. Många bitar har fallit på plats och det kommer bli tråkigt den dagen hon blir såld.

Lillan provade jag att rida lite snabbt på hackamore idag. Satte bara på henne det och red några varv barbacka för att jag ville se hur hon reagerade. Det fungerade bra så jag tänkte försöka prova rida på det imorgon igen och se om det känns bättre än med bett. Hon är ju otroligt snäll men lite känslig och red ut henne i grimma häromdagen men vill nog ha någonting bättre att trimma lite på. Så vi får se hur det går, vore bra att ha någonting att växla med bettet annars får vi hålla oss till det ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s