We promise forever in a world where even life is temporary


Skärmavbild 2017-04-16 kl. 18.12.21

Livet är komiskt och ironiskt. Det spelar metodiskt mellan att vara allt eller inget och däremellan så ligger en pendlande gråskala. Man kan leva ett helt liv där man vänder kappan efter vinden, undvika topparna och dalarna, men vad lär vi oss utav det? Och hur kommer vi någonsin framåt om vi bemöter våra motgångar genom att stryka dem medhårs? Vi utsätts ständigt för prövningar, större livsavgörande och mindre nästintill obetydliga, men vi möter dem. Ibland utan att reflektera och ibland öppnar dessa prövningar helt nya tankegångar hos oss.

Varje dag som jag går in på Facebook kommer ”mina minnen” upp, från dagar som passerat och som jag nästintill helt lagt bakom mig. Det är inte många datum som jag behåller i minnet men det är en ständig påminnelse om hur olikt livet kan bli, bara på ett år eller två. Jag tänker ofta på vad som hade hänt om jag agerat annorlunda. Om jag hade gjort annorlunda val. Om jag hade behandlat människor annorlunda. Om jag varit mer förstående och kanske än mer förlåtande. Om jag hade kunnat se människor för vad de var och inte för vad jag hade velat att de skulle vara. Om jag hade accepterat andras misstag och låtit bli att fördöma mina egna. Vem hade jag då varit idag och vilka människor hade funnits kvar i min närhet?

Idag kan jag med ett glädje se tillbaka på en del händelser som jag då såg som en del utav min undergång. Jag kan se tillbaka och minnas varenda tår jag fällde den dagen jag fick veta att ponnyn jag hade skulle flytta, då 23år som jag hade tagit hand om nästan fyra år, som jag fick lämna ifrån mig med kort varsel och utan någon vidare förklaring. Jag kan känna igen mig i den sorg och förtvivlan som jag upplevde då. Jag kan fortfarande minnas hur sviken och trasig jag blev den kvällen i maj. När jag idag många år senare ser tillbaka på händelsen kan jag fortfarande känna hur mitt hjärta rivs itu men jag kan se det med nya ögon. För bättre hade det väl inte kunnat bli? Jag fick därefter chans att låna både en, två och tre hästar inom loppet av ett år.
Jag kan fortfarande minnas när det allra sista hoppet lämnade min kropp. Den där sommardagen i augusti. Jag kan minnas värmen den dagen och den lilla glimten av hopp som jag hade grott så länge innan det väl var dags. Jag kommer aldrig att glömma dagen då jag gav upp, då jag kände att jag hade gjort allt i min makt för att rädda honom. För att få behålla min allra bästa vän i livet. Jag kommer aldrig att glömma hur det vred sig i hela magen, hur det knöt sig om halsen -som om jag blev kvävd utav någonting helt osynligt och omöjligt. På vår årsdag tog jag beslutet att Krypton skulle få somna in.

”People change for two main reason,
Their minds have open or their hearts have been broken”

Det finns många anledningar till att vi förändras. Vi växer upp och vi formas utav våra upplevelser och våra erfarenheter. Vi blir antingen tåligare eller skörare. Vi lär oss att välja våra strider och vi lär oss att hitta hållpunkter, små som stora, som kan hålla oss på banan. Hålla oss i liv. Vi tror kanske att vi aldrig kommer att gå vidare, eller det var vad jag trodde, men någonstans inser man att det är det enda valet man har men i och med det så uppstår en förändring. En förändring där vi kanske tappar fotfästet eller växer oss starkare. En förändring där vi både lär känna och skapa oss själva. På gott och på ont.

Vi lever i ständig förändring. Från dag till dag gör vi val… val som vi inte förstår dess betydelse förrän först långt senare. Det finns så många ”tänk om” scenarion. Så många gånger som man velat spola tillbaka tiden, gjort om och gjort rätt. Men det enda vi kan göra är att leva och förlåta, sörja och gå vidare. Lära oss att leva med det som händer och finna mening i allt det fina som vi faktiskt får uppleva.

10426240_10204027709996320_5193835676543544362_n10376332_10202494574588893_2622651079380311020_n11216614_10205191471609633_908536132438532670_o111523549_3931685453839_93093512_ndsc_0178

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s