Ponderosa 28/4


Första passet på banan på kanske en månad? Vi har bara ridit ut nu den senaste tiden förutom två gånger på ängen när hon var lite för pigg för att rida ut i blåsten. Hon behöver ut och stärka sig i skog och mark och vilket resultat det har gett? Jag är helt häpen över vilken fin ponny som börjat kika fram efter den här tiden.

Ponderosa går nu på tygeln och jobbar ordentligt varje ridpass och det gör hon redan från start när man sakta börjar korta upp tyglarna efter framskrittningen. Det är en så rolig utveckling som hon har gjort på så kort tid. Det är en fröjd att rida henne varje dag och känna hur hon växer hela tiden. Hur mycket balans och bärighet som kommit i samband med att hon musklat på sig och blivit stadigare. På bild kanske man inte ser vilken skillnad det blivit men i verkligheten ser man över rygg, manke, länd och nacke och framförallt så känner jag skillnaden från ryggen. Nu känns det nästan som att det vore läge att starta dressyr.

Eftersom jag är för stor för henne så vill jag inte sitta och nöta på henne och därför blir det kortare ridpass men lite intensivare och det har fungerat riktigt bra uppenbarligen. Tänk om jag skulle få några månader till med henne? Där jag skulle kunna börja lägga in det här jobbet i markarbetet. Hur skulle hon fortsätta att utvecklas då?

17499461_1330256100361126_7859905419242137814_nDSC_0838
Nästan precis en månad mellan bilderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s