Att älska de man gör, en uppåtgående kurva och att lära av sina misstag

Skärmavbild 2017-05-06 kl. 20.44.34

Ni vet den där känslan när man helt kan lägga sitt hjärta och sin tilltro till sin häst? När man litar blint på att hästen kommer att hitta ett sätt att lösa de problem som uppstår – för att den har en enorm egen vilja. När jag började rida Adde för ungefär ett år sedan så kände jag redan första sprången med honom att han hade det i sig men att han aldrig riktigt hade fått chansen att plocka fram det. Han hade modet, tron på sig själv och på sin förmåga. Han hade viljan och han älskade att få bryta dressyrmönstret med några bommar på marken.

Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket som kan hända på ett år, eller egentligen på bara några få månader. Adde debuterade LB ganska fort i början av sin karriär som hopponny och det gjorde han med lätthet men såhär i efterhand så ser man att han gjorde det helt på vilja och mindre på förstånd och teknik. För han använde sin kropp på ett sätt som kanske inte var fördelaktigt för honom men han älskade det han gjorde och det har varit hans väg framåt mot målen. Det är så mycket som har utvecklats hos honom bara under den här vintern.

Jag är glad att vi lät honom få gå de här klasserna som han gjorde under sommaren och hösten. Låta honom göra fel och låta honom göra missar, för han har alltid lämnat banan nöjd och belåten. Han har fått lära av sina misstag och nu har pusselbitarna fallit på plats. Han behövde rutinen som vi samlade på oss innan vintern kom och han har startat upp det nya året med nästintill endast felfria eller 4-fels rundor, och det roligaste är: Det börjar kännas lätt. 

Träning ger färdighet och Adde ligger med träningen i underkant jämfört med ponnyer som tränat och hoppat i flera år. Han har mycket kvar att lära sig och många år kvar på banan. Men han har ett hjärta utav guld och han älskar det han gör och i de flesta fall är det inte mycket mer än så som krävs. Tänker på hur hans utvecklingskurva går stadigt uppåt och hur mycket slit det ligger bakom. Men vad värt det känns nu när man står med resultaten i handen och ser hur han växer i uppgifterna som vi ger honom. Stolt, glad och otroligt lyckligt lottad är jag för att jag varit med på den här resan♥

4
Foto: Hanna Lundin – www.hgdressyr.com ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s