Tävlingsdag nr.1 (TILLSALU)

Skärmavbild 2017-05-06 kl. 19.11.17
Vilka stjärnor hästarna var idag. Tanken idag var från början att jag inte skulle starta men istället fick jag starta Adde i en LB/100cm bed: A och sedan efteranmälde vi Lillan till en LD bed: Clear round. Två felfria rundor bjöds det på idag och jag är otroligt nöjd med båda två. De hoppade strålande och det kändes väldigt stabilt.

På morgonen gick första klassen för Adde och han var riktigt laddad redan från start. Eftersom han kommer att tävla imorgon också så valde jag att rida fram väldigt sparsamt och endast ta några få språng trots att han hade behövt hoppa av sig lite. Han var riktigt riktigt pigg när jag kom in på banan och det är roligt att rida honom när han är så framme och vaken. Han hoppade banan felfritt även om det inte var vår bästa runda. Kom nära några gånger och han gav sig iväg lite. Men valde att se detta som en uppvärmning till imorgon och då ska jag försöka att skola honom lite mer. Då går han 95cm och 105cm.

Direkt från tävlingen ut till stallet för att göra Lillan redo för tävlingstart. En lagklass mellan Addes och hennes klass gjorde att vi precis hann i tid tillbaka. Detta var Lillans första tävling i Sverige och på Irland har vi sett att hon har gjort några starter förra året men vi har inte riktigt tyckt att hon varit redo att tävla än och nu visade hon att hon var redo för det här och vi är mycket stolta över henne. En felfri LD var perfekt att mjukstarta med och få henne att känna sig nöjd när hon kom ut från banan. Det är så viktigt att hästarna känner sig nöjda och lämnar banan med gott mod och med en ryttare som klappar och berömmer -oavsett resultat, för det är aldrig hästens fel.

Ny dag imorgon och jag längtar redan. Filmer bjuder jag på lite senare, blev tyvärr bara filmat med mobilen idag men imorgon ska jag få med mig riktiga kameran och få till en film med den. Bättre zoom och bättre kvalité.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s