Tävlingsdag nummer två


Jag som alltid sagt att jag ska hålla mig till ponny? Idag debuterade jag storhäst på riktigt. Har fått rida fina Tudelu några gånger och hade henne på hoppträningen i torsdags för Karin, veckan innan hoppade jag henne för Erik. För mig är det en stor omställning och allt känns gigantiskt med tanke på vad jag är van vid. Stor galopp som behöver ridas hela tiden trots att jag tycker att det går fort. Det är mycket häst jämfört med ponnyerna där hemma men hon är verkligen snäll och hjälper mig när jag inte är helt med.

Vi hoppade två klasser idag, 80 och 90cm. Roligt att prova på tävling på hemmaplan och känna hur allt känns. Vill inte heller gå för fort fram eftersom jag inte är helt hundra på galoppen ännu. Har svårt att se distanser och då är det bättre att börja lågt så blir misstagen förhoppningsvis inte så stora. Tänk att få rida en så fin häst som verkligen kan hjälpa mig att bli bättre! Guldvärt! ♥

Lillan fick följa med till vänsta även idag och hoppa bland de stora hästarna. En 80cm klass fick hon gå och det är LC för henne. Idag tyckte jag att rundan blev mycket lugnare och säkrare men tyvärr så rev vi två hinder. Kom på tok för stort på en oxer där jag gled ut lite onödigt i svängen så tog bakbommen. Sedan kom vi nära på sista räcket och rev det. Men så himla nöjd över henne. Finns inte en tanke att stanna i henne och hon löser problem utan att jag styr och ställer. Jag håller om och visar vägen och sedan tar hon över vid hindret. Perfekt tävlingsponny som försöker lösa allt själv, ryttaren behöver bara vara balanserad och trygg för att hon ska göra det man ber om! En riktig pärla!♥

18493442_1355765731156505_25469757_oSkärmavbild 2017-05-14 kl. 18.39.1518472711_1355765747823170_669525536_o
Foto: Amanda Larsson ©

2 reaktioner till “Tävlingsdag nummer två

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s