Tävlingsdag med debut, fölgos och mängder av hästar


Lång dag som började redan vid 06.00 imorse! Planen var att lasta Adde vid 07.00 tiden och på morgonen insåg jag att sadeln han skulle ha var kvar i mitt stall, så en sväng dit lyckades vi hinna med innan dess. Natten till idag föddes även en ny prinsessa i stallet och då blev vi tvungna att njuta lite utav henne när vi hade fått ut henne i hagen. Vilken riktig godbit hon är!

Adde blev lastad och iväg kom vi. Gick banan innan 09.00 och sedan var det dags att rida. Adde gjorde en säker runda i LB och var felfri. Fick till och med ihop honom på sju galopp språng på en linje där det var planerat för sex. Red dock i undertempo större delen av banan och var lite för långsam med att komma på det. La upp ett högre tempo i LA. När vi gick banan till LA hittade jag många ställen där jag kände att det kunde bli svårt för oss. Det var mycket svängar och ganska kantiga sådana. Två stycken tvåkombinationer och en trippelbarr. Hindren kom fort ur sväng och det var tre felfria i hela klassen tror jag. D-ponnyerna vann på två nerslag.

Adde gjorde en riktigt bra insats och även om det blev fel på vissa ställen så var det inte höjden som satte stopp utan mer den orutin både han och jag har på lite svårare banor ihop. Det är mycket att vända runt Adde och speciellt om man har lite tempo. Vi fick ett nerslag i kombinationen på hinder nummer åtta och direkt efter den var det en svår sväng till nummer nio. Missade alltså på nummer nio och hamnade bredvid, precis vad jag redan hade misstänkt när jag gick banan, hade behövt spöet på ytterkant genom svängen men det var bara att ta om och hoppa klart banan. 8 fel slutade vi på och jag är mer än nöjd! Tänk att vi har gjort den här resan ihop han och jag♥ LB-klasserna sitter för oss nu men det är lite för tekniskt svårt för oss i LA i dagsläget men vi var där för att samla rutin och nå ett mål som vi kämpat för så länge. Otroligt att vi gjort det här tillsammans. Jag är så himla stolt över honom. För nollan var inte långt borta även om det inte speglade resultatet. Det var två hinder kvar när bommen föll och med ett kvickare ryttare hade vi fått till svängen mot näst sista. Enda avdelning B ekipaget som kom i mål så då fick han pris även i LA. Så imponerad över honom! 


Direkt ut till stallet efter tävlingen. Bara snabbt hemma för att hinna äta någonting och byta om. Var i stallet till 14.30 och sålde ett täcke. Försöker att sälja av det mesta nu som endast kommer att bli liggande över vintern och som eventuellt inte kommer att användas något mer. Ponnysakerna borde jag kunna göra mig av med nu. Sparar såklart en del så att jag har till när jag kommer tillbaka men jag kommer ju inte äga någon mer ponny och då kanske jag inte behöver samla på täcken i C-ponny storlek.

Lillan fick ridas ut en sväng idag med både trav och galopp. Pigg men helt med på noterna ute i blåsten. Så himla snäll ponny hon är alltså. När hon var klar så gjordes Pondus iordning för ridning Red ut honom på en gräsväg där han joggades lite lätt. Han kändes väldigt fin idag förutom all överskottsenergi han inte riktigt får utlopp för. Avslutade med att gå med Gabina på tur i det fina vädret. Från och med imorgon får Mona börja ha bett i munnen väldigt försiktigt och även Gabina så imorgon har jag att göra! Hemma från stallet vid 20.00 tiden men tycker ändå jag varit väldigt effektiv.


Input: Kolla förresten på Gabina! Så himla blank och fin. Hon har vilat en period nu vilket innebär att hon inte har blivit borstad eller riden. Inget kraftfoder utan bra grovfoder och alla hästarna blänker! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s