Välkommen hem till oss Poetics Tudelu

img_6428

Det var en fullspäckad dag igår men även den här morgonen och dagen blev det mycket att göra. Men höjdpunkten igår var att äntligen gick transporten med Tudi i hem till vårt stall. Som jag har längtat. Det var mycket att packa, nästintill en hel sadelkammare packades ner i bilarna med täcken, utrustning och foder. Men nu är det mesta på plats och det är dags att börja rensa eftersom det blev en enda röra i vår lilla sadelkammare. Tudi kom iallafall snabbt till ro och verkade väldigt o-brydd över allt det som var nytt.

Imorse tog jag och mamma ut hästarna och och gjorde klart allt det som behövdes för kvällen. Dock började morgonen med att vi hitta Mona i stenröset som är inhägnat mitt i hagen. Då har hon alltså brutit sig in och rören som är staket var böjda åt alla möjliga håll, men där stod hon och njöt av gräset. Sedan fick vi möblera om lite och lösdrifts-hästarna Mona, Lillan och Ponderosa fick gå ut och beta i sommarhagen hela dagen istället. Jag red ut en sväng på Tudi bara för att hon skulle få se sig omkring. Gick plättlätt och hon verkade väldigt nöjd. Blir några dagar nu där vi lär känna omgivningarna innan vi ger oss ut på några längre turer. Men ska bli roligt att komma igång och framför allt att ha henne hemma och kunna lägga lite mer tid på att lära känna henne än vad jag kunnat innan när jag bara haft möjlighet att rida någon dag i veckan.

Jag är så glad över möjligheten att låna Tudi. Tänk att få låna en så fin läromästare som har så mycket mer i bagaget än vad jag har. Det är precis vad jag behöver, en perfekt första storhäst för mig att bara samla rutin ihop med. Är verkligen tacksam för att hon står i stallet och går allt som planerat är det hon som följer med mig ner till Flyinge om jag kommer in på Hippolog-programmet.

Jag spenderade sen större delen av dagen på Strömsholm där vi kikade på tävlingarna och på shoppingen. Åkte dit med Ella och Sofia för att sedan möta upp Johanna när de var dags för dem att åka hem. Väldigt tråkig shopping om jag ska vara ärlig, behövde verkligen ett par ridbyxor men det blir till att beställa hem istället. Jag fick med mig ett par ridhandskar, sånt som alltid går åt och sedan en spray ”Dry Feet” man kan ha i hovarna om de blir ”mjöliga”. Aldrig provat men tänkte ge det ett försök, skadar inte att ha bland sina saker tänkte jag. Men mer än så fick inte följa med hem, tråkigt nog. Gabina reds sedan på kvällen innan jag åkte hem igen.

img_6416

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s