Tudi – Hoppträning 8/6


Skärmavbild 2017-06-09 kl. 21.37.00
Egentligen var denna träning terminens sista men i och med tt jag missade lite i början på året så har jag två innestående och det är två extra träningar inbokade så kör vi på två gånger till. Jag tränar bara varannan vecka eftersom det är rätt mycket hoppning ändå när det är tävlingssäsong och det har fungerat väldigt bra under alla år.

Vi gjorde ett så himla bra pass ihop den här träningen. Det blev väldigt sent och vi skrittade fram länge och jag kände redan där att hon var pigg och bara ville komma igång. Till en början var hon väldigt stark när jag travade fram och helst lägga i en högre växel och ta galopp. Men när vi började hoppa så släppte det direkt! Hon var riktigt riktigt fin och bara letade hinder hela passet. Vi kom lite tokigt någon gång men det märks helt klart att jag börjat känna bättre när jag ligger bra eller ligger dåligt mot hindren för nu vet jag när jag behöver hålla igång och rida fram, istället för att jag släpper allt och blir överraskad själv.

Vi hoppade en liten klurig bana där det inte alls fanns plats för andrum. Första linjen var svår att få till för man behövde rida fram så länge på linjen och vända sent mot hinder nummer två för att komma rakt och då var inte hästarna helt beredda. Därefter skarp sväng mot ett smalräcke, den svängen fick vi ta några gånger utan att hoppa bara för att känna hur snabb men behövde vara för att hinna vända runt. Relaterat ner till nummer 4a och sedan in på kombinationen som sedan gick som en dogleg till oxern igen. Vänd över ridbanan och sedan tillbaka sväng på sista räcket. Vi hoppade igenom de flesta linjer innan vi tog banan för att känna på vägarna, för det var mycket svårare än vad det såg ut. Sedan avslutade vi med en bana på 100cm men lägre på smalhindret eftersom hon kikade på muren sist vi var där och tränade. Dumt att skapa ett problem kändes det som.

Jag är riktigt nöjd och känner att vi börjar bli samspelta. Jag börjar lära mig hur stor galoppen är även om det är så himla långt kvar innan jag känner mig säker. Men nu blir jag inte lika förvånad när vi kommer tokigt eftersom jag är medveten om när jag gör fel och vad jag måste göra istället. Bara att träna vidare och hålla oss till den här nivån tills allt sitter!

En reaktion till “Tudi – Hoppträning 8/6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s