Tävlingsdag i Nyby Torshälla

Skärmavbild 2017-06-18 kl. 17.27.04

Stor guldstjärna till Tudi idag!♥ Gjorde iordning henne efter frukost imorse och provade att knoppa för första gången. Hon blev väldigt söt i det men nästa gång ska jag nog göra mindre och fler istället. Vi lastade vid 07.30 och var på plats strax efter 08.00, först start var klockan 09.00 och jag bland de första startande.

Hon hoppade super på framhoppningen och då behövde jag inte ta många språng innan jag gick in på banan. Hon hoppade sedan banan utan några problem alls och båda linjerna fick vi till lätt. Mellan klasserna fick hon stå och beta eftersom det inte alls var många starter och gick ganska fort. Det var hon nöjd med och vi sadlade på igen när andra klassen startade. Likaså där hoppade hon strålande på framhoppningen och tände till ordentligt när vi kom in på banan. Fick lite mer framåtlägen i den här klassen men tycker att vi löste det bra. Hon tog förhållningarna och det kändes som vi hade ett bra flyt! Kom tokigt in i kombinationen som var sista i en meter. Den var lite trång och vi kom stort och då fick jag hålla lite för att hon inte skulle ”slänga” sig över B-hindret.

Men kändes som vi gjorde riktiga skolrundor idag. Det var bara bedömning A, alltså rosett vid felfri ritt och då behöver man inte göra mer än såhär. Nu har jag börjat hitta känslan och vet lite bättre när jag behöver sitta ihop, rida fram och vad som är en lagom galopp. Sedan krävs det mer ju högre hindren blir men i dagsläget känner jag mig i fas. Vi åkte hem tidigt och var hemma innan lunch igen. Perfekt tävlingsdag med andra ord. Nöjda och glada allihopa och Tudi var nöjd över att det bjöds på morötter vid utgången båda gångerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s