Mer inspirerad än någonsin

img_7246

Tudi och jag har njutit för fullt de här två dagarna. Nu kör vi igång med jobbet igen. De har klippt upp en lång remsa längs med kanalen i strömsholm och där är perfekt att sitta och trimma. Tudi var till en början helt övertygad om att det var en galoppsträcka för fullt ös men efter en stunds övertygande så fick vi till att trava istället för att galoppera. Med öronen spetsade har vi trimmat på. Idag satte jag dock på ett skarpare bett för att ha lite mer att säga till om. Hon blir inte stark så hon sticker men hon lägger sig lite i handen och då fungerar det lite bättre med annat bett.

Älskar att rida ute i naturen. Så viktigt att inte fastna i ridhus eller paddock. Tudi känns 10år yngre när vi kommer ut på en gräsväg som den här jämfört med när vi kommer till en paddock. Går att sätta tryck i galoppen utan att hon tappar och blir lång och långsam när hon hela tiden är redo för att få sträcka ut i galopp.

Har tävlingsuppehåll till slutet av juli och jag klagar nog inte med tanke på värmen som kommer och går. Ser att många tävlar för fullt, var och varannan helg och jag tror inte riktigt på det i värmen. Man får välja sina tävlingsdagar helt enkelt och ladda på bästa sätt inför dom. Vi kommer ladda till dess och efter den tävlingen ska hon lite mer än en veckas vila är tanken och sedan startar vi en gång på hemmaplan och sedan är det nog dags att förbereda resan ner till skåne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s