20.07.2017

Det är något visst med att sitta på hästen efter klockan 08.00 på morgonen. Det känns som att dagen blir så mycket mer effektiv när ridningen är av-checkad på listan. Då kan man lägga sin energi på att verkligen rida ordentligt och man slipper stekande sol och de flesta irriterande insekterna.

Idag blev det en tur till strömsholm. Planen var först att galoppera henne ordentligt med tempoväxlingar och konditionsträning men vi trimmade dressyr istället. Mängder av övergångar där hon inte skulle lägga sig i handen och bli tung. Det får vi träna vidare på men jag tror att det kommer att ta sig snabbt, jag behöver bli kvickare att reagera och klara av att förbereda övergångarna bättre än vad jag gör nu. Det är där skillnaden blir tydligast mellan att rida ponny och storhäst. En ponny är lättare att rida ihop, Tudi blir som ett stort slagskepp jämförelsevis. Jag måste rida varje steg och verkligen se till att rida framåt i övergångarna och hålla om tills vi fått igenom det jag önskar, missar jag så tappar jag henne. Vi låg på en 8-volt och gjorde enkla byten men med lite längre skritt där vi passerade medellinjen och sedan gjorde vi det i trav också, då med en mindre volt i övergången om hon rann iväg och blev tung. Både hon och jag fick jobba idag.

Jag tror att med lite träning blir både hon och jag mer samspelta. Det är fortfarande en stor omställning för mig att byta upp mig i storlek. Sedan är hon ju motsatsen till de nätta sportmodellerna till ponnyer jag haft på slutet. Hon är stor och lite långsam i sitt rörelsemönster. Det tar tid att komma in i det men jag är övertygad att det kommer att bli bra när vi hittat varandra.

img_6929

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s