Ut ur bubblan


Det är alltid en trygghet att ha någon att kunna be om hjälp när det krisar. Jag har haft samma tränare som jag ridit regelbundet för sedan 2011 då jag fick min första hopponny, Krypton. Min mamma har varit med på tävlingar i ur och skur, det enda som egentligen har förändrats under åren är hästarna som vi åkt med och förväntningarna som vi haft på dem. Unga och gröna, äldre och rutinerade, ”egna” och andras. Jag var 16år när jag började tävla regelbundet och med ett mål, det har hänt mycket sedan dess.

Det är med skräckblandad förtjusning som jag drömmer om flytten ner till Skåne. Jag känner ingen oro men man inser också att där står jag själv med allt vad det innebär. Jag har alltid haft det egna ansvaret för mina hästar men det har alltid funnits personer man litat på som kunna hjälpa till och bekräfta det som man gör. En bekräftelse att man tagit rätt beslut eller är på rätt väg med sitt arbete. Man känner sin tränare utan och innan, de känner hästen och oss ihop. De kan komma med råd som med största sannolikhet leder vidare mot det utsatta målet. De har samma värderingar och synsätt på hästar som man själv har. För jag tror inte jag är ensam om att ha ridit för en tränare eller fått råd av andra som man själv inte känner stämmer överens med sitt eget sätt att se på saker.

Jag vet att alla jag behöver få tag i någon gång bara är ett telefonsamtal bort men ändå känns det så långt. Jag gissar på att min telefon kommer användas flitigt den första tiden, bara för att få bekräftelsen att allt går som det ska. Både ringa hem, tränare, hästägare och andra jag litar på. Det ska bli fantastiskt roligt att göra någonting annat, komma bort och pröva mina vingar någon annanstans än där man har sitt invanda mönster och sina egna rutiner. Bygga ett system som fungerar där och då. Det känns tryggt att det är Tudi som flyttar med mig ner. Hon tar allt med ro och kommer med största sannolikhet att trivas lika bra som jag kommer att göra.

En reaktion till “Ut ur bubblan

  1. Jag tror du kommer växa massor som människa och ryttare i Skåne! Kanske få träna för ngn bra tränare där ibland oxå & flyinge har säkert tävlingar ibland på ‘alla nivåer’ hopp & dressyr:) Och att lära sig klara sig själv är såklart jättenyttigt! Du kommer komma hem igen nästa sommar som en ‘ny’ Lisa 🙂 Och Tudi kommer säkert trivas oxå!
    // Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s