Det finns alltid något att göra

Kråkan och hennes föl Ganista har fått inviga nya ligghallen nu senaste dagarna och de stormtrivs! Blev verkligen jättefint och de kommer njut där under soliga dagar när de kan gå undan in i skuggan. Tänk om man kunde ha en sånär i varje hage?

Idag har jag hjälpt till att fixa i stora beteshagen där det har blivit stolpar satta men imorgon ska det upp tråd. Den ska delas av så att Gabina och Red Moon, som båda är dräktig, kan få gå ut på betet istället för att stå i vinterdelen av lösdriften. Där finns det i princip inget kvar att äta och den behöver stå tom nu för att det eventuellt ska komma fram lite till hösten. Det kommer bli betydligt skönare att få ut de två på betet eftersom det blir en hage mindre att fodra morgon, lunch och kväll till.

Jag passar fortfarande på att njuta lite extra av att vara bland fölen. Jag är totalt förälskad i Ganista och vill inget hellre än att spola fram tiden några år så att jag kan få börja rida henne. Jag har nämligen paxat henne till mig själv kommande åren. Känner på mig att hon kommer bli en riktig drömponny när det väl är dags. Killarna på betet har för den delen lugnat ner som ordentligt när de har varandra att nypa och brottas med. De är sociala och älskar att bli kliade. De är dock tillsalu så man får inte fästa sig allt för mycket. Det kommer att bli jobbigt att var utan dom ett år och det kommer bli jobbigt att inte vara med nästa vår när de första fölen kommer!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s