Knoppade till vardags

Jag har alltid älskat knoppade hästar och när jag först fick häst så kunde jag utan problem knoppa inför ridpass hemma där ändå ingen skulle se. Den biten har funnits kvar sedan jag fick min första häst och nu knoppar jag på mindre än 10minuter och tycker ändå att det ganska ofta blir väldigt fina. En knoppad häst gör så himla stor skillnad tycker jag, ger ett helt annat intryck och framhäver en annan sida hos de flesta hästarna. Det tycker jag att det gör oavsett ”hur duktig” man är på att knoppa.

Jag tycker dock inte speciellt mycket om små knoppar, alltså många så som hopphästar nästan alltid har. När de sitter så tätt att de slår i varandra. Skulle kunna hålla mig till dressyren bara för att få göra stora knoppar som framhäver halsarna bättre. Standard för mig är 7 knoppar i manen på normal man. Färre vid tjockare/längre manar.

Nu är min tanke att jag ska lära mig att knoppa med en annan teknik. Har försökt tidigare men tyckt att det tagit alldeles för lång tid och att de inte suttit ordentligt. Det är då när man rullar in knopparna i samma snodd som man fäst flätans slut i. Just nu så viker jag bara knopparna på mitten och sedan ytterligare en gång.

GEB_2380
Tudis knoppar i Glanshammar som gjordes under stress och blev därför lite sena och ojämna. 

DSC_0158
Knoppade Vendelas häst till fotografering.

1
Knoppade Krypton inför fotografering. Här hade han man nästan ner under halsen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s