Blandade resultat även om känslan säger något annat


Idag gick det inte helt enligt plan men ändå åkte jag ifrån tävlingen med en bra känsla inför kommande utmaningar. Både Tudi och Gasira gjorde två starter var idag och tyvärr fick vi inte till en enda felfri men sådana dagar måste man ha ibland också även om de är mindre roligt.

Jag tycker att det är viktigt att man inte slätar över felen som kommer samtidigt som man är realistisk nog att se vad de beror på. Saker går fel och man gör bort sig ibland. Det kan jag delvis hålla med om att jag gjorde idag även om det i sin helhet inte var dåligt. Ibland vill jag inte dela med mig utav de fel som kommer men i fall som detta så bjuder jag på det. Men det är också just av dessa fel som kommer som gör att jag inser att vi är inte redo för större uppgifter ännu. För jag är inte säker nog med distanser och med beslut. Vi skulle säkerligen kunna starta högre men ju högre klass ju mindre marginaler för misstag. 

Gasira tävlingsdebuterade idag. Hon har gått i lite pay and jump innan men det här var hennes första riktiga. Gasira är en ponny men idag fick hon starta som storhäst för att hon ska hinna starta lite innan jag flyttar. Hon gick 80cm och där tittade vi ut oss. Det blev alldeles för mycket på en och samma gång och det kände jag direkt när jag kom in på banan och skulle ta mig från ingången. Vi valde därför att anmäla till 90cm också för att då hade hon sett hindren och då brukar det bli betydligt bättre. Första gången vi hoppade hel bana på den höjden men hon har så lätt för sig. Där fick vi ett stopp på ettan och sedan ett ner där vi kom för nära. Men som hon hoppar! Tycker det är riktigt roligt att rida henne, verkligen en häst som jag trivs att sitta på. Med lite rutin kommer det att bli hur bra som helst.

Tudi startade 100cm och 105cm. Jag var helt inställd på att rida för vinst och då får man också acceptera tt fallet blir större när man chansar och vill för mycket. Vi red en kanon runda i 100cm. I omhoppningen hade vi bästa tiden men ett nerslag på sista hindret. En förhållning så hade den antagligen legat kvar. Men det är sällan man vinner om man inte chansar och försöker. Laddade om till nästa klass och ville såklart ännu en gång rida för vinst. Denna gång blev det pannkaka, en felfri grund men sedan blev det hastigt, flängigt och rörigt till kombinationen och då tog det stopp, i hopp om att fortfarande kunna ta en placering red jag snävt på igen och sedan satte hon ner foten och tyckte att man inte gör samma misstag mer än en gång. Hon är klok ändå. Går inte med på vad som helst men ställer samtidigt upp till tusen när jag gör rätt.

Vi är nöjda och glada iallafall. Tävlingsvila ett tag för Tudi så ser vi vad det finns för tävlingar på Flyinge i höst. Något som passar oss borde vi kunna hitta. Gasira hinner med en tävlingen till nästa helg och sedan packar jag ihop och åker mot nya äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s