Då har vi installerat oss i skåne

I torsdags efter 09.00 tiden så rullade transporten fullastad med packning och med Tudi. Bilen var packad och det blev en lång resa ner. Men inga komplikationer stötte vi på längs resan och allt flöt på bra. På eftermiddagen så hade vi kommit rätt och vi hittade en hage där Tudi fick gå medan vi packade upp allt till stallet.


Vi bor på Gustafslundsgård som ligger med cykelavstånd till Flyinge. Jättefin anläggning med luftiga boxar, ridbana och ridhus. Jag har stallet utanför dörren och vi bor på ett studentboende med egna rum och gemensamma andra utrymmen. Har ännu inte hunnit med att göra mycket mer än att få ordning på rum och stall men sen ska jag försöka att ta reda på var man kan rida mer, var det går att hitta kollektivtrafik(det fanns tydligen inte här precis), vilket håll jag ska åt om jag ska handla och så vidare. Mamma körde ner oss och hon var kvar en natt och dagen därpå åkte vi till Malmö och handlade lite nödvändigt samt hälsade på Vendela som jobbar hos Stall Heed.

Vi trivs iallafall väldigt bra än så länge. I dagsläget är det väldigt få som bor här, är en till som ska gå hippolog och sedan är det ett gäng unghästutbildare som började skolan för två veckor sedan. Nu under helgen skulle det fyllas på med hippologer så jag är glad att vi kom innan helgen för att få välja box och få ordning på sitt eget för att slippa vara mitt röran när alla de andra kommer.

Klockan är nu 08.48 och imorse släppte jag ut hästarna. Är som sagt väldigt få än så länge, är fem hästar att släppa ut men sju stycken i stallet, två släpps ut senare. Jag passade på att mocka och göra maten medan jag ändå var ute. Ridningen tar vi senare men planerar att ta mig ner till Flyinge och kika idag.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s