Kort skoldag och härlig galopp

Det blev ett bra avslut på min första skolvecka. Endast en lektion idag, vilket var dressyr för Mette och för några för gick sin C-tränar utbildning. Vi fick prova en sista häst idag och denna gång fick jag rida Slide, en mindre modell jämfört med de andra som jag ridit i veckan som varit lite större och grövre till typen. Tycker att det gick väldigt bra när jag väl kom till ridning. Det är nästintill bara fokus på sitsen under alla ridpass och jag får fortsätta att tänka på att sträcka ut/trampa ner min innersida och inte vika mig i midjan. Samma som jag fått träna på alla dagar och som jag ändå tycker blir bättre och kanske framförallt idag när vi red enskilt. Men träningsvärken är ett faktum och jag tror nog att det till största del beror på min ovana att sitta i dressyrsadlar. Jag hoppas vi får reda på vilka hästar vi kommer att ha under resten av terminen på måndag, eller om vi kanske får vänta ytterligare en vecka innan vi får veta. Känns som att alla de som jag provat hittills skulle jag kunna tänka mig att ha.

Vi slutade redan efter 10.00 tiden och då åkte vi hem och gjorde iordning hästarna hemma för att rida. Red ut tillsammans med en tjej som jag bor ihop med och som också har häst med sig. Vi tog oss ner till Flyinge för att prova på galoppbanan. Som Tudi hade längtat efter att sträcka ut i full galopp! Har saknat galoppbanan hemma och denna var betydligt större så antar att jag kommer spendera många dagar där nu den kommande tiden. Vi behöver komma igång och få upp konditionen ordentligt och sedan ska jag se när de är hoppträningar uppe på Flyinge eller om vi skulle försöka få till det här där vi står. Ska bli så roligt att komma igång iallafall! Jag har nog aldrig känt mig på motiverad av att trimma dressyr som jag är efter de här ridpassen som vi haft under veckan som varit. Så enkla tips och övningar som jag kan ta med mig hem och tänka på när jag rider Tudi. Kanske kommer vi hem som ett dressyrekipage istället?

Nu ska vi ta helg och jag planerar redan att spendera ännu en dag med Tudi på Flyinges anläggning, men kanske inte redan imorgon. Sedan så ska vi både städa hela huset och ha stallmöte i helgen så det blir kanske inte ledigt trots allt. Härligt med helg i vilket fall!

En reaktion till “Kort skoldag och härlig galopp

  1. Sååå roligt att höra att allt går så bra för dig!😀Låter så härligt! Du får trimma i dressyrsadeln på Tudi oxå👍Kan tro hon älskade galoppbanan!! Är ju hennes specialitet😜

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s