Fredag

Regnet har kommit till skåne nu. Var ganska bra under förmiddagen idag kändes det som men nu under eftermiddagen har det regnat konstant sedan jag gick in efter ridningen. Tudi gick ett hårt pass i ridhuset idag och både hon och jag var trötta efteråt. Fick hjälp med hoppningen från marken och vi byggde upp en serie, inte några höga hinder men en lång serie som varvade mellan studs och ett galoppsprång. Bra träning för Tudi att bli lite kvickare i benen. Hoppade sedan en oxer på volt med bom före och efter för att hon skulle hoppa lite rundare.

Hon blev duschad efter ridningen och fick sedan stå inne med täcke eftersom det har vräkt ner ute. Jag ska gå ut och ta av henne täcket nu snart täckte jag och se så hon är torr under. Skitväder hela veckan ser det ut som men såg att det är uppehåll ett tag imorgon så får försöka tajma ridningen där för att slippa rida ut i regnet. Planen är ett lugnare pass för henne imorgon och sedan kör vi dressyr på söndag.

Jag går in på en riktig mördarvecka nästa vecka med Häst och anläggningsvård måndag-söndag. Det vill säga stalltjänst alla passen på Flyinge. Ser redan nu att på tisdagen kommer det inte finnas utrymme att rida Tudi då vi har schemalagt hela eftermiddagen så ska se hur jag löser det den dagen. Har även ridvecka nästa vecka så har ridning alla dagar den veckan i skolan och förhoppningsvis får vi reda på vilken häst vi kommer att ha resten av terminen, men känns som att oavsett vilken det blir så kommer det att bli bra. De som jag har fått provat har alla varit fina men olika.

Har även lyckats anmäla mig till min första start här nere. Så den 23/9 startar jag och Tudi 90 och 100 bed: A på Flyinge. Insåg dock att det kommer bli lång väntan mellan klasserna då det är semifinal till breeders. Men det löser sig nog ändå. Har även bokat min första hoppträning här nere så den 19/9 ska vi hoppträna på Flyinge också, dock inte i samma ridhus som vi ska tävla i sen men det ska nog gå bra ändå! Får prova lite olika tränare nu i början och se vad som kan bli bra. Vi pratade även om att vi kan försöka få ihop en ridgrupp där vi bor och ha träning varannan vecka. Vi får se hur det utvecklar sig när alla börjat komma igång och vill träna! Ska bli väldigt roligt iallafall!

 

En reaktion till “Fredag

  1. Låter jättebra Lisa! 😀Trist med regnet men skönt för Tudi att hon fick vara inne & hålla musklerna varma efteråt👍 Usch för allt kallregn!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s