Update

Nu har internet kommit igång igen här på Gustafslund och jag är redo att dra igång med skrivandet igen efter det lilla uppehållet som blev. 

För er som följer min instagram så kanske ni sett att mycket händer här på Flyinge hela tiden. Den här veckan gick jag in på min HAV-vecka(häst och anläggningsvård) vilket i stort innebär stalltjänst morgon, lunch och eftermiddag. Vi har uppdelat så att vi har var tredje vecka och detta blev alltså min första vecka. Jag tror inte klockan har ringt efter 05.30 en enda dag den här veckan. Varannan dag har jag fodrat hästarna hemma på gården vid 05.00 tiden och sedan har jag och en tjej till haft morgonfodringen på Flyinge två dagar vid 06.30. Det blir väldigt intensivt men vi är ändå runt 7-8 personer på stalltjänsterna så det går oftast med ett bra flyt även om det är en hel del tider att passa mellan lektionerna.

Den här veckan har Baltic Cup pågått i stora ridhuset och jag har suttit bänkad på läktaren så fort tiden har funnits över. Det är extra roligt att se ponny tycker jag. Det var väldigt mycket bra ridning som vi fick se samtidigt som det egentligen är den mindre bra som fastnar på näthinnan. Ponnyer med höga huvuden, oroliga händer hos ryttare, piskande svansar och ponnyer som vänder ut och in på sig själva för att inte riva men som bestraffas när de till sist säger ifrån? Blir mörkrädd ibland när man ser hur ryttare ser på respekten till sina hästar. Nu var det helt klart övervägande bra ridning men ändå tråkigt att ryttarna vars namn man minns är de man helst vill glömma.


Ridveckan med min skolhäst Slide har gått som en dans och jag njuter mer och mer för varje dag jag får sitta på hans rygg. Jag trodde till en början inte att vi skulle göra en bra kombo men nu är jag motbevisad och längtar efter nästa ridvecka med honom. Ett magiskt dressyrpass hann vi med i måndags och sedan ett markarbete och ett hoppass torsdag och fredag. Imorgon ska vi rida program för Kyra Kyrklund.

Det är sant att det regnar på tvären i Skåne. Det trodde jag inte riktigt på när vi flyttade ner men när det regnar så regnar det verkligen. Dyngsur efter stalltjänsten jag hade i veckan och nerkyld från topp till tå och jag har dragit på mig en hemskt förkylning i veckan och har nästintill endast legat i sängen under helgen för att kurera mig mellan stalltjänsterna. Vill bli av med det värsta till imorgon så att vi kan göra oss rättvisa i programmet. Har redan börjat tänka över hur jag ska undvika att frysa i vinter. Plockat fram tjockare jackor och sedan får jag införskaffa ett riktigt bra underställ tills när hösten gör intrång.

Kommande vecka blir nog mer än bra med tanke på vad som är planerat. Tudi och jag ska hoppträna på tisdag och vi längtar redan efter lite hoppning. Till helgen blir det tävling och sedan hoppas jag på att det ska rulla på bra för oss. Känns bara som att allt går framåt och det är en så rolig känsla att hela tiden vara påväg någonstans och veta att man är så långt ifrån fullärd som det bara går.

img_8283
(från en hemma hoppning hos en klasskompis där hon hoppade sin häst)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s