Hoppträning 19/9

Gårdagens träning var efterlängtad och rolig för både mig och Tudi. Hon var på gott humör när vi red iväg mot Flyinge, hon tror alltid att det är en galopptur på rundbanan som väntar men in i stora ridhuset för träning blev det istället.

Vi började rida över bommar på en S-båge med volter och Tudi var väldigt fin redan från början men hon behövde lite tid att komma igång. Sedan hoppade vi en linje på långsidan med tre räcken med 14m mellan där vi skulle variera mellan fyra och tre galoppsprång. Första gången var jag nästan påväg att få in fem men jag är fortfarande lite osäker på avstånden när jag rider. Hon känns så stor och då tar jag ihop mer än vad jag kanske behöver, har lite samma problem när jag sitter på skolhästen, har svårt att bedöma avstånden i jämförelse med galoppen. På tre galoppsprång kändes det lättare. Vi red sedan S-bågen med oxer, räcke, oxer. Först med volter mellan och sedan utan. Tudi var riktigt fin men jag behöver träna vidare på att rama in och ha henne aktiv mellan hand och skänkel.

Jag är jättenöjd över träningen och det känns riktigt bra inför helgens start. Vi har inte tränat på länge men det känns roligt att vi kommer igång mer och mer. Ska se när nästa träning är om jag kan vara med på den!

En reaktion till “Hoppträning 19/9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s