Tävlingsdebut i skåne


Fantastiska Tudelu♥ Tänk så roligt det kan vara att rida? Det kröp i hela kroppen på Tudi idag när det var dags att rida till Flyinge. Jag tror att hon kände på sig något redan när vi började knoppa på morgonen. Hon var laddad från tårna under framridningen och hon blir sådär larvigt glad. Ålar med kroppen, vill gå på tvären, letar spöken i hörnen och tacktar i skritten, allt man tänker att lugna Tudi aldrig skulle göra. Så himla go hon är. Hoppade så fint på framhoppningen att jag riktigt kände vilka fina språng hon gjorde.

Lekte runt 90cm som var första klassen och red en så bra runda. Det är mycket som börjar sitta för oss nu och jag var inte helt beredd på att behöva bromsa för att få plats med mina galoppsprång på de relaterade linjerna. Till andra klassen var hon lika laddad om inte mer. Fick lite för mycket i handen att jobba med och kom dumt in i kombinationen. Hade antingen behövt hållt ihop henne tidigare för att få in ett extra språng till insprånget eller bara suttit kvar och rätat på mig ordentligt mellan A och B. Istället bromsar jag lite för sent och hamnar i ett mellanläge där hon hoppar stort och åt vänster. Så jag drog med mig hinderstödet med hela benet på B-hindret. Hoppade iallafall mycket fint resten av banan. Sådant som händer men jag är så himla nöjd ändå. En otroligt bra känsla och vi båda gick ut från banan och var glada, vilket är absolut viktigast. Lite mer träning och sedan letar vi rätt på någon mer tävling!

Det är skönt att vi bor så pass nära flyinge att det bara är att sadla på hemma och rida iväg. Mellan starterna fick Tudi stå i vagnslidret där vi gör iordning skolhästarna för ridning. Hon tyckte det var mindre roligt men är ändå så snäll att hon finner sig i det. Nu njuter hon i hagen istället och enligt väderleken så ska det bjudas på fint väder från och med imorgon! Underbart och behövligt!

En reaktion till “Tävlingsdebut i skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s