Första markkänningen avklarad

Får väl inleda med att jag trivs så bra tillsammans med min fina skolhäst Slide. Hoppning för Hanna på melonbanan ut eftersom tävlingarna drar igång imorgon och det är förberedelser överallt. 

Väldigt trevlig redan från början och var väldigt fin när vi skulle rida över ett par bockar längs långsidan. När vi skulle börja hoppa serien så drog han lite åt vänster/inåt och det gick bra så länge jag höll i tyglarna. Vi skulle sedan släppa och hålla med en hand och då kände jag att han svängde inåt och gången efter så bytte jag därför hand att hålla kvar med för att kunna hålla emot lite, när han svängde inåt drog jag alldeles för mycket och han vände då utåt och jag fortsatte framåt. Mindre trevlig avramling för jag fick hinderstödets scolla på höften så nu är jag blå, skrapad och öm. Men är inte mer än ett blåmärke och det kan man leva med. Fick ta om och då hoppade han fint. Han är så himla trevlig att rida och lika rolig att hoppa. Verkligen en häst för mig, mindre modell, lätt, mjuk och känslig att rida. Har lite lätt för att krypa ihop i formen och bli hög men ger en väldigt fin känsla.

Hemma så var planen att rida Tudi till galoppbanan men det gjorde lite för ont i höften och ville helst bara plocka av mig ridbyxorna eftersom de satt precis över skrapet som blev från hinderstödet. Tog en kortare tur med henne iallafall men blev mest trav i ett lugnare tempo men det var inte hela världen med tanke på att hon gick ganska hård dressyr igår. Men vi får försöka besöka galoppbanan en annan dag denna vecka, helst två, nu när den torkat upp så pass bra efter en period med lite för mycket regn.

DSC_3295
Foto: Linda Nyberg

Nu laddar vi för en vecka fylld av tävlingar på flyinge. Så himla roligt att bänka sig på läktaren mellan lektionerna för att se på de olika klasserna, ändå upp till 150cm. Får se hur mycket jag hinner se men man får ta sig tiden dessa veckor för det är väldigt lärorikt och inspirerande att se så bra ridning. Ett pass dressyr och ett pass hoppning kvar på Slide och sedan ska vi ha tempoträning på fredag innan denna vecka lider mot sitt slut.

Älskar verkligen allt det som finns här, älskar allt vi får lära oss. Alla Aha-upplevelser, allt man kanske kunde men inte riktigt förstått förrän nu. Älskar att kliva utanför dörren på morgonen för att komma hem dödstrött men ändå längta efter att trimma Tudi en sen eftermiddag. Ett år kommer att gå väldigt fort här nere.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s