You don’t have to be great to start but you have to start to be great

Svårt att hinna med uppdateringen här men vi gör ytterligare ett försök. Gårdagens ridpass på skolan var ett pass på terrängbanan som en liten mjukstart inför den riktiga terrängträningen om några veckor. Ingen åkte i backen även om jag kände att det var nära ett par gånger. Slide är väldigt explosiv, oförutsägbar och det finns inte mycket kvar framför sadeln när han kör huvudet mellan frambenen.. men så roligt både han och jag tyckte att det var. Längtar till en ordentligt träning med fler hinder!

Idag stod det tempoträning på schemat med mätare på hästarna för att se puls och hastighet men pulsen fungerade inte som den skulle utan kom och gick lite. Red i 450m, 500m, 550m och 600m/min tempo. Vi skulle rida 37km/h men vi kom upp i 44m/h under en långsida när vi inte riktigt hade begrepp om hur fort vi skulle rida. Roligt var det och den gången jag kunde utlösa pulsen så var det i 44km/h som vi var uppe i en puls på över 190slag/min. Häftigt!

Igår gick Tudi ett pass i ridhuset ordentligt och var väldigt fin. Idag red vi ut i mörkret efter att spenderat en eftermiddag på läktaren till 150cm hoppningen. Ska kika på när nästa hoppträning blir aktuell men det lutar åt att vi ska hit en hopptränare till gården och det blir betydligt bättre nu när mörkret kommer allt snabbare än att vi ska behöva rida ner till Flyinge. Vi får kika vidare men i helgen planerar jag ett hårt pass på galoppbanan och ett pass ute på terrängbanan med lättare jogg och lite ridning genom vattnet. Sedan vore det roligt att se ännu mer hoppning på flyinge indoor!

Ingen vila och ingen ro här.. Det är verkligen fullt fart hela tiden och man håller igång från morgon till kväll men det är så himla roligt. Hade pluggtid framför hoppningen i onsdags på läktaren och det är så underligt att tänka på vardagen så som det är och sedan ändå inse att det är det här livet jag lever.

Hemresa är dock planerad under vecka 44! 

img_4056
Tudi och hennes kompis Coraliee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s