En ledig torsdag

Redan torsdag och sjuk är jag fortfarande tyvärr men detta blev nog den första natten sedan i fredags jag inte hostade så hemskt att jag inte kunde sova. Får hoppas att det blir en till sådan här natt trots att jag red lite hårdare än planerat idag.

Dagarna går fort trots att vi haft en så lugn vecka. I tisdags hade vi lektion med veterinären, en hel del och hästarnas cirkulationssystem, hjärta och lungor. Man tror att man kan det mesta från all biologi och naturkunskap man haft på gymnasiet men det funkar inte riktigt så och det blir en hel del anteckningar i slutet av en tre timmars-lektion. Mycket som inte riktigt fastnar från början men jag har försökt sätta i rutin att alltid renskriva alla anteckningar under kvällen och sedan gå igenom de igen dagen därpå. Om det fungerar, det märker vi först när det är dags för tenta om en månad.

Onsdagen blev lite speciell men en beteendestudie där vi skulle titta på hästarna i hagen, se vilka beteenden som förekom och sedan använda olika typer utav obervationsstudier för att kunna mäta deras beteenden. Inte det mest intressanta men säkerligen kommer vi ha nytta utav de olika observationssätten som vi använde oss utav. Denna renskrev jag nu på morgonen idag och den ska skickas in ikväll är tanken. Igår kväll åkte vi med en häst till Helsingborgs djursjukhus där hon skulle göra en CT-röntgen på en skadad tand. Hemma sent och sedan satt jag med plugg större delen utav kvällen.

Ledig torsdag för min del. Plugg under morgonen med bland annat beteendestudien, riddagbok och hästdagbok. Sedan red jag tillsammans med Agnes i ridhuset och tog några språng inför helgen. Tudi känns fin trots att jag inte är helt hundra pigg.

När man skriver det såhär låter det som att vi har otroligt mycket plugg men i verkligheten så känns det inte så mycket som det kanske är. Det är enormt mycket termer och ord, strukturer och funktioner som ska pluggas in men det är inte riktigt som att plugga på gymnasiet. Här lägger vi upp vår planering själva och jag har valt att ta tag i allt från början för att inte sista veckan innan tentan ha alldeles för mycket att ta in. Vi har väldigt få föreläsningar, ungefär en om dagen och det mesta som sägs där är det som sedan kommer på tentan. Det som är roligt är att det är just hästämnen som vi läser, det känns inte allt så påfrestande och det mesta blir väldigt övergripande eftersom mycket utav det som tas upp i ett ämne sträcker sig ut över nästa. Mycket känner man igen sedan tidigare och då finns där redan något att bygga vidare på. Mycket från lektionerna i Ridlära tar jag med mig hem och tänker på när jag rider Tudi, som jag sedan då kan lite bättre när det är dags för ridningen i skolan.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s