Måndag-morgon

Godmorgon, 06.00 är klockan och snart bär det av mot stalltjänsten på Flyinge. Trött är bara förnamnet efter den här helgen. Men veckorna brukar gå fort och speciellt ridveckorna men stalltjänstveckorna blir betydligt lättare nu när vi kommit in i allt. Då vet vi lite lättare hur vi ska göra för att hålla ett högt tempo och hinna bli klara i tid. Blandat väder bjuder veckan på, en del regn men också lite sol verkar det som.

Måndag: Föreläsning i Hippologisk baskurs på morgonen. Ridlära efter lunch och avslutar med en dressyrlektion med skolhäst på eftermiddagen. Måndagar är nästan alltid värst för man blir klar så sent efter ridningen.

Tisdag: Kursråd kl 8-9.00, lektion med veterinären direkt efter och fram till lunch. Hoppning på skolhäst efter lunch.

Onsdag: Dressyr 8.30 på skolhäst. Studiedag/värdegrundsarbete på eftermiddagen.

Torsdag: Lektion i Hästens biologi och handhavande 8.15-11.15, mentortid, lunch och hopplektion på eftermiddagen.

Fredag: Laktatprov med hästarna för att mäta deras mjölksyra-nivå på galoppbanan på morgonen och pedagogik på eftermiddagen.

Det som är svårast de veckor som vi har både stalltjänst och ridvecka är att man inte riktigt hinner hem innan det är dags att åka tillbaka och göra iordning hästarna inför ridning. Stalltjänsterna är morgon, lunch och eftermiddag. Därefter ska man försöka samla ihop lite energi till att rida sin egna häst men eftersom vi är fler i klassen som går samma schema och vi är några som har häst ihop på gården blir allt mycket lättare, det är alltid lättare att gå ut i stallet och rida när man gör det ihop och kan hjälpas åt med stallsysslorna.

Planen för Tudi är en riktig trim-vecka. Hur trött jag än kommer vara så tänkte jag försöka få lite bättre ordning på dressyren. Men först ska hon få någon dag lugnare efter helgens tävling. Bommar på marken och lite övningar där jag tvingas att rida och övningar där hon tvingas att jobba lite extra. Det ska nog bli bra för oss båda. Så får jag satsa på längre uteritter om det blir någon utav dessa dagar som jag kommer hem lite tidigare. Annars tar vi galoppbanan i helgen.

Två gamla bilder på Wasa från förra hösten i Vingåker

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s