Tisdag

DSC_0311

Tisdag och vi är hemma för lunch till både oss och hästarna. Började morgonen med först stalltjänst och sedan kursrådsmöte och direkt efter det lektion med veterinären. Dessa dagar går verkligen fort och nu börjar nervositeten inför nästa veckas palpationsdugga infinna sig. Alla dessa muskler som böjer och sträcker och som är på latin, det är helt galet hur jag överhuvudtaget ska få detta att fastna. Men nu får jag ligga i om jag ska klara det.

Igår red jag Tudi på kvällen efter en lång skoldag. Kom inte in från stallet förrän efter klockan 20.30 och då värkte det i kroppen. Tudi var iallafall väldigt fin. Red i paddocken, Rullade över bommar som låg utlagda och tränade mycket på att rida henne rak över bommarna och rak efter. Hon vill gärna komma lite snett över och dra sig åt vänster och nu red jag upp på medellinjen, över en bock och sedan avbrott till skritt innan kortsidan, skritta några steg, ny fattning och fortsätta ut till väggen. Här började hon lyssna riktigt fint men vi behöver ändå träna vidare på just det eftersom hon blir lite ivrig och vill iväg när hon vet att hon ska få galoppera. Vi är mycket nöjda iallafall!

Hästbytarvecka har vi denna vecka och jag har fått en ny häst som heter Bacchi, inte alls som Slide och det var väldigt svårt att få ordning på allt. Han tyckte inte alls om när man använde för mycket skänkel och man fick vara kvick och släppa igen snabbt efter att man använt den. Idag står hoppning på schemat med Bacchi igen så hoppas på att det ska gå bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s